Közös Igazgatású Művelődési Intézmény

Szigetcsép
Pest

Blogok

Az ikrek levese

Szedtünk borsót és zsenge sárgarépát a saját kiskertünkből, ebből fog a mamánk finom friss borsólevest főzni. Nagyon várjuk már, hogy kész legyen. Jó érzés, hogy az kerül az asztalra, amit mi magunk ápolgattunk, gondozgattunk. Jó ötlet volt, köszönjük!

Kevin öröme

Nem is kellett olyan sokáig várnom. Naponta néztem a növényeim növekedését. Nagyon boldog voltam, mikor láttam milyen nagy lett a retkem. Különösen jólesett, mert jobb íze volt, mint a boltinak. Én dolgoztam érte.

Kevin és a kezdetek

Először nagy segítségemre volt mamám, akivel közösen vetettük el a magokat. Mindent megmutatott, aztán egyedül végeztem a munkámat,  ő nézett. Örülök, hogy ilyen türelmes mamám van. Kiváncsi voltam , mi is lesz a magokból.

Márk és a borsó leves

Sokat dolgoztam a kis kertemben, örültem, hogy  már  szemesedett a borsóm. Anyu finom levest főz belőle, segítek neki fejteni a borsót, már ennyit fejtettem.

Emike beszámolója

Bizony sokat dolgoztam. Először is el kellett készíteni az ágyásokat, aztán elvetni a magokat. Aztán jött a sok locsolás, most már egyelni is kell. De nagyon örülök a kis kertemnek. Már várom, mikor ehetünk a retekből és a borsóból.

Emi plakátja

Nagyon örülök, hogy részt vehetek  a programban.

Johanna plakátja

Öröm az élet a kertben. Napról- napra nőnek a növényeim.

Zsuzsi plakátja

Sok répám lett. Azt mondták megtanulok majd fütyülni, ha sokat eszem. Az jó lenne!

Boti plakátja

Olyan jó, hogy saját termesztésű borsót ehetek.

Máté - kertészként is ügyes

A kertecskénket  sokat kapálgattuk, locsolgattuk a nagy melegben, gyomláltuk szorgalmasan, és meg is lett az eredménye. Vacsorára már a saját retkünk került az asztalra. Már a borsónk is szépen növöget, talán pár nap múlva már lehet is belőle finom borsólevest is főzni, amit nagyon szeretek. A retek helyére akár új veteményt is ültethetünk, talán pár paprikapalántát, ha már ilyen ügyesen megy ez nekem :-) . Szabó Máté

Csaba büszkesége

Csaba boldogan hozta  be a borsőját, megmutatni, milyen bokros. Büszkén mutatta a első hüvelyt. Az év végi összefoglalásnál, kiváló szemléltetés volt, a növény bemutatása. A kis gazdák határozottan felismerték a növény részeit.

Oldalak