KTK Általános Iskola és Középiskola, Csengődi Általános Iskolája

Csengőd
Bács-Kiskun

Blogok

Kovács Bence

2013.06.27-én. A borsóm nem kelt ki. A kukoricából vetettem még 1 sort, a nagyobbakon látszanak a csövek. A retket már megettem. A sárgarépák is nőnek. A vöröshagyma ritkára kelt ki.

Barbi kertje

A retket és kaporszárakat már felszedtük. A retek javát megettük, a kaprot lefagyasztottuk. A zöldborsó szépen termett, hosszú hüvelyeiben 8-10 szem borsó volt. A sárgarépa kezd megerősödni, de a gyökere még vékonyka, akárcsak a magról vetett hagyma szára. A dughagyma zöldje erős, a feje már szép nagy, lehet belőle válogatni. A kukorica jó nagyra nőtt, sokkal magasabb nálam ! A kukoricacsövek is erősödnek. Paradicsompalántát is ültettem a kertbe, most kezd virágozni. Szeretem a virágokat, ezért az is van a kertemben : kardvirág, vasrózsa és dália

Marci és Eszter kertje

Sok a teendő egy ilyen kis kertben is. Először a sok csapadék hátráltatta a növényeket a fejlődésben, majd a nagy hőség miatt kellett aggódnunk. Ezen a képen a kártevőket vizsgálgatom. Hogyan is lehetne megmenteni a palántáinkat? Majd apa segít...

Marci és Eszter kertje

Nagyon örültünk amikor már akkora volt a retek, hogy a család reggelijéhez ezt szolgálhattuk fel. A szüleink nagyon megdicsértek minket. Itt-ott egy kukac kandikált ki a zöldségből, de apukám gyorsan kivágta belőle a rossz részt és csak annyit mondott: ez legalább bio.

Kornél és a kertje

Szerintem a legjobb a kertészkedésben az, amikor már ehetünk a zöldségeinkből. A kapálás nem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé, de ezt sem szabad elhanyagolni. A nagy meleg sem tett túl jót a növényeimnek, de szorgalmasan locsolom esténként a kertemet. Azóta sokkal jobban érzik magukat és már látom, hogy víz nélkül megállna az élet. Persze az sem tesz jót a kertemnek, hogy néha az öcsém végigszalad rajtuk.

Barbi írta

Az április elején elvetett magok szépen kikeltek - a sárgarépa kivételével, ami egy kicsit hiányos lett. A kukorica és a kapor szépen növekednek. A zöldborsó most kezdett el virágozni. A magról vetett hagyma zöldje eléggé vékonyka. Az anyukámtól kapott dughagyma szára nagy. A retekből ma már reggelizni is tudtunk. Nagyon finom volt !

Andris kertészkedik

Elérkezett a jó idő, amikor végre elvethettük a zöldségeket. Éppen a talajt egyengettem.Sor került a csomag felbontására. Megterveztük, mit hová fogunk ültetni. Kihúztuk a sorokat. A borsóval kezdtünk. Szépen elvetettem.Itt meg a kaprot vetettem el. A végén óvatosan betemettem. Pár hét múlva a borsó ki is kelt a többi növénnyel együtt.

Eszter és Marci

Még közös programnak is kiváló a kertészkedés. Anyukám is nagyon örült, hogy kaptunk vetőmagot és dolgozgathatunk mi is velük együtt. Azóta már nagyon szépen fejlődött a kertünk, hamarosan arról is töltünk fel képet. A vakondokkal megküzdöttünk, sajnos mindig arra járt, ahol a mi kis növényeink növekedtek. A kukorica is megsínylette a hosszú hideg tavaszt, de most már növekedésnek indult. A gyomok eltávolításán dolgozunk mostanában.

Bence veteget

Nagy örömmel készítettem elő a talajt az apró magoknak. Sokat segítettek ebben a szüleim is. Estére alaposan elfáradtam.

Bence előnyben

Nekem könnyű helyzetem volt, mert a szüleim is fóliáznak és anyukám megengedte, hogy az egyik ágyás szélére vessem a magokat. Azóta már megettük az itt termő retket és a sárgarépa is nagyon szépen növekedik. A retekből még a tanító néniket is megkínáltam. Nagyon szeretek a kertemben tevékenykedni, mert anyukám is sokszor velem van.