KTKT Ált. Isk. és Középisk., Császártöltési Ált. Iskolája

Császártöltés
Bács-Kiskun

Blogok

Fodor Krisztián gyönyörű kertje.

Az 5. osztályos Fodor Krisztián gyönyörű kertje példa értékű. Ilyen volt - ilyen lett.

Már gyönyörűek a retkek!

Lei Laura és Tóth Matyi kertjében már ilyen gyönyörű retek termett. És az ízük fantasztikus!

Már a helyükön vannak a magok!

Vörös Ákos és László Vilmos még áprilisban elvetette a magokat. Az egyiknek anyukája, a másiknak a húga segített a nagy munkában. Azóta természetesen minden növény már kibújt.

A focisták is szorgosan munkálkodnak

Györgye Márk vérbeli focistaként még a veteményezés idejére sem veti le a mezét.

A császártöltési 4. osztályosok is dolgoznak

A császártöltési 4. osztályos gyerekek is nekiláttak a munkának. Angeli Richárd és unokatestvére Luca idén is a nagyszülőknél vette birtokba a kertet a mama szigorú felügyelete mellett.

A császártöltési első osztályosok is elvetették már a magokat

A császártöltési diákok múlt héten kezükbe vehették a várva várt magokat. Nekik ez újdonság volt, nagy lelkesedéssel és örömmel vetették el őket.

Luca és Ricsi a saját borsót fejtegeti

Nemcsak a nyári szünet ideje érett meg, hanem az áprilisban elvetett borsó is. Az unokatestvérpár boldogan fejtegeti a friss borsót. Elmondásuk szerint leves lesz belőle.

Luca és Ricsi gyomlálgat

Csütörtökön este nálunk hatalmas eső volt, ami nagyon jól jött a kertünknek. Persze ennek a gyomok is igen örültek. De nem sokáig! Kapát ragadtunk és már mehetett is a munka. Anyu és a mama is segített.

Keszler Bogi így vetette el a magokat

Amint jó idő lett, szüleimmel elmentünk a kertbe és elvetettük a magokat. Anyukám kijelölte az én részemet, hogy az iskolában kapott magokat oda tudjam vetni. Elmondta, hogy mennyit kell a kukoricából, a borsóból egy lyukba tenni, és milyen távolságra. A többit csak szórni kellett. A sárgarépát kivéve már minden kidugdta a fejét a földből.

Krisztofer kertje Császártöltésen

Nagyon örülök, hogy a veteményesem szépen hajt. A borsó kikelt, amit a mamával minden nap meg is locsolunk. A kukorica már 5 cm-es. A vöröshagyma is szépen növekszik. A sárgarépát még nem vetettük el, mert a nagyim az esőt várja hozzá. Szerinte akkor hamarabb meg fog indulni. Állítólag ma végre esni fog.

A császártöltési diákok is elvetették már a magokat

Hosszú várakozás után végre nekiláthattunk a veteményezésnek. A nagypapám előkészítette a talajt. Meghúztuk a sorokat a sorolóval. Horolóval kimélyítettük azokat és beleszórtuk a magokat. Fekete földet hintettünk rájuk. Gereblyével egyengettük el a veteményest. A borsó és a retek már ki is bújt. Izgatottan várom a következőt.