Ladánybenei Általános Iskola

Ladánybene
Bács-Kiskun

Blogok

Ricsi veteményese

Nagyon örülök a kikelt zöldségeknek! Alig várom, hogy meg lehessen kóstolni!

Kitti kertje

Szabó Kitti kertjében a borsó a legszebb! Gondosan ápolja, locsolgatja naponta. Szülei is kertészkednek, viszonylag kis területen sokféle zöldséget megtermelnek, ami a háztartásban szükséges. Anyukájuk télire is rendszeresen befőz. Kitti szívesen segít!

Bálint kertje

A 4. osztályosok nagyon büszkék a virágoskertjükre! A tulipánokat tavaly ősszel ültették. Osztálytársuk, Bálint az iskola mellett lakik, az ő veteményesét veszik éppen szemügyre.

Vesd bele magad Ladánybenén!

Nagy örömmel vettem át a vetőmag csomagot az iskolában. Segítettem elültetni a magokat, az én feladatom a locsolás. Hétvégén kikeltek az első növények! Nagyon megijjedtem a fagytól, de szerencsére nem tett kárt az ültetvényben.

Kislőrinc Roland, 2. osztályos

Dzsesszika története Répa Robiról

Egy szép tavaszi délután Répa Robi elővette ásóját és elindult a kertjébe. felásta, átgereblyézte, aztán sorokat húzott és elvetette a vetőmagokat. Heteken át öntözgette, nézegette kikelt-e valami? Először a hagyma és a retek bújt ki, majd a borsó és a karalábé is. Gyomlálgatta, öntözgette heteken át. Nyár elején örömmel szüretelte le a termést. A gondos munkának meglett az eredménye: finom falatok kerültek az asztalra.

Ilonka Dzsesszika, 3. osztályos

Petra veteményese

A szomszéd néni  kertjében veteményeztem. Minden nap lesem, hogy mekkorát nőtt a borsóm!

Tasi Petra, 3. osztályos

Az első termés!

Nagyon finom retek termett a kertünkben! Ilike néninek is hoztam, aki nagyon örült neki.

Farkas Dávid, 3. osztályos

Vesd bele magad Ladánybenén!

Retek Rita egyszer elhatározta, hogy elültet néhány magocskát. Szorgalmasan öntözte, gyomlálta és néhány nap múlva kibújt a retek és a hagyma. Rita örvendezve szaladt az anyukájához:

- Nézd, anya, kikeltek a növények! Jaj, de jó!

- Kislányom, ez a te godos munkádnak köszönhető!

Végül leszüretelték a termést és finom ebédet főztek belőle!

Szabó Niki

3. osztályos

 

Vesd bele magad Ladánybenén!

Vitamínó kért az iskolában Vesd bele magocskákat. Felásta a földet, elvetette a magokat és szorgalmasan locsolgatta őket. Néhány hét múlva észrevette, hogy bújnak a vetemények. Mivel nem ismerte fel mindet, néhányat kihúzott közülük gaz helyett. Szerencsére anyukája észrevette és segített neki. Kicsit foghíjas  lett a veteményes de szép egészséges zöldségek nőttek belőlük. Sok finomságot készített belőlük Vitamínó és anyukája. Tettek el vetőmagokat a következő évre is, mert elhatározták, hogy ezentúl minden évben együtt kertészkednek!

Tóth Rita

3. osztályos

Vesd bele magad Ladánybenén!

Kert Benő egy szép tavaszi napon felásta a kertet. Elvetette a magokat és gondosan locsolgatta napról napra. Egy napon előbújtak az első növények Benő nagy örömére! Továbbra is szorgalmasan gondozta a kertjét. Meg is lett az eredménye, mert akkora nagy répái, hagymái nőttek, hogy a környékbeli kertészek is csodájára jártak! A borsói zsengék és óriásiak lettek!

Kert Benő elhatározta, hogy ezentúl minden évben saját zöldséget termel!

Farkas Dávid, 3. osztályos

Vesd bele magad Ladánybenén!

Kitavaszodott, ezért Borsó Bálé elhatározta, hogy elülteti a borsóit. Már mindent előkészített. Éppen ültetéshez készülődött, mikor megjött a barátja.

- Gyere segíts, mondta neki.

Miközben beszélgettek, a macska kiborította a magokat. Gyorsan összeszedték és vidáman elültették a kiskertbe. Borsó Bálé türelmetlenül várta, hogy kikeljen a veteménye. A bölcs bagoly türelemre intette.

Két hét elteltével a borsó kikelt és kis gazdájuk azóta is gondját viseli.

Krista Éva, 3. osztályos

Vesd bele magad Ladánybenén!

A veteményezéshez készülődve felástuk a kertet Elvetettük a magokat, anyukám segített. Sokáig locsoltuk őket. Elsőnek a karalábé bújt ki, azután a többi. Mivel nagyon hideg volt, féltünk, hogy le ne fagyjon. A reteknek és a borsónak a hidegtől kicsit megsárgult a levele. Izgatottan várom az első ehető termést!

Pető Máté, 3. osztályos

Vesd bele magad Ladánybenén!

Kiss Bence: Kertésznapló

2012. március 25.

Délután felástuk a kertet. Felosztottuk az ágyásokat anyával és a testvéremmel, Ricsivel. A kihúzott ágyásokba elszórtuk a magokat. Betakartuk és jól meglocsoltuk őket.

2012. április 1.

Egész hétvégén fúj a szél és hűvös van. A föld már nagyon száraz, ezért meglocsoltuk a veteményeket. A magok még nem bújtak ki. Várjuk a jó időt!

2012. április 10.

Néhány napja kibújtak az első növények! Örültem nagyon, hogy kikeltek! Minden nap egyszer meglocsolom őket.

 

Vesd bele magad Ladánybenén!

A harmadik osztályosok is örömmel vették birtokba a magvakat!

Vesd bele magad Ladánybeneén!

Hú, ezeknek a magoknak még az illatuk is jó! Ricsi, 4. osztályos

Vesd bele magad Ladánybenén!

Anyukám azt mondta, csak akkor hozzam haza a magokat, ha én magam fogom gondozni őket. Szívesen vállalom! Niki, 4. osztályos

Vesd bele magad Ladánybenén!

Megérkeztek a vetőmagok! Már alig várjuk, hogy elvethessük! Köszönjük szépen, Milán, Réka, Anna, Zsani 1. osztályosok és Bence, 2. osztályos