Lovasberényi Általános Iskola

Lovasberény
Fejér

Blogok

Panna kertész 3.osztály

A hétvégén leszedtük a borsót. Főztünk belőle levest és főzeléket. Nagyon jó lett, finom zsenge volt a borsó. 

Spindler Krisztián 3.osztály

A borsóm,a hagymám, a karalábém, és a sárgarépám. Mindegyik növényem szépen fejlődik. A borsó már virágzik.

Magyar Zsolt 4.osztályos tanuló

A hétvégén már ehettünk a saját retkünkből. Nagyon finom, csak az a baj, hogy valami másnak is ízlik! Valamilyen bogár kezdi eszegetni. A hét elején már az iskolába is vittem kóstolót. A borsó már virágzi, remélem arról is lehet szedni minél előbb.

Kajtor Bálint 2.osztályos tanuló

A kis növények gyorsan fejlődnek, a növények fajtájából adódóan, különösen a borsó és retek növekedése látványos. Utána a karalábé, hagyma és sárgarépa a növekedési sorrend. Az időjárás kedvező, mert sokat süt a nap, meleg van, de locsolás szükséges.
 

Hegyi Bence 4.osztályos tanuló

A kertemben a zöldégek nagyon szépen növekednek. A retek már akkorára nőtt, hogy meg lehet enni. Nagyon finom és egészséges. Minden nap eszem belőle. A borsó már virágzik. A répa is szépen növekedik. Az eső nagyon jót tett nekik.

Balázs Bence 3.osztályos tanuló. "Márciusi munkálatok"

Az első lépés a föld megrotálása volt. Utána papával kialakítottuk az ágyásokat, és meghúztuk a sorokat. Utána, elővettem a magokat és elvetettem. Két sor borsót, négy sor retket, egy sor répát, egy sor karalábét. Majd a sorokat betemettem. Délután meg is locsoltam őket. Mivel száraz idő volt, nap mint nap locsolgattam, hogy kikeljenek. A karalábét újra kell vetni, mert sajnos elfagyott.

Spindler Martin 1.a

A magokat március 22-én elvetettük. Először a retek bújt ki, majd a borsó,  és a karalábé.Minden másnap locsoltunk.Április 6-ra minden mag kikelt.

Lovasberényi kiskertészek

Megkaptuk a magokat, köszönjük szépen. A hétvégén nagy munkával, és örömmel láttunk hozzá a veteményezésnek.