Mocsáry Antal Körzeti Általános és Művészeti Iskola

Karancslapujtő
Nógrád

Blogok

Első falatok

A sok esőnek köszönhetően szépen fejlődnek a növények a kertben. A retek már szép piros labdává alakult, vacsorára már az asztalra került. Az iskolai szendvicsembe is tett belőle anyukám. A kapor is kikelt, anyukám nagyon örült, hogy az ecetes uborkáihoz fel tudja majd használni. Napról napra minden egyre nagyobb és szebb. A szomszédok is megdicsértek, hogy milyen ügyesen kertészkedek, sokat segítek anyukámnak. Szukán Bence, 3.a osztály MAKÁMI

Égig érő kukorica

A karancslapujtői Mocsáry Antal Körzeti Általános és Művészeti Iskola 4. b osztályos tanulója, Paulik Krisztina Beáta nagyon szeret fogalmazást írni. A Vesd bele magad! program ihlette a következő mesét: Égig érő kukoria Egy távoli országban nőtt egy répa. Jó, nagy répa volt. Már éppen el akarták hurcolni a manók a levesbe, amikor Ré Pali és Ré Paula megtalálták. - Milyen szép répaházikó lesz belőle! Kifaragták belülről a termetes zöldséget, ajtót fabrikáltak, ablakok készültek, elkészült a répaházikó. Belé retekből készítettek bútorokat.

Májusi eső aranyat ér!

Szépen nőnek a növényeim, a retek levele már cikcakkos szélű és nagyobb. A borsóm is nagyon szépen nő. Most örülök az esőnek, mert szebbek és erősebbek lesznek a növények. Sokat nézegetem őket, mert szerintem ez jót tesz nekik. Szorgalmasan rögzítjük az adatokat a termesztési naplóban is. Paulik Krisztina Beáta 4. b osztályos kiskertész MAKÁMI Karancslapujtő

Kibújtak az első hajtások!

Már nagyon vártuk, hogy essen az eső. A parcelláim földje teljesen kirepedezett. Esténként locsoltunk, hogy a magok fejlődése megindulhasson.

Végre az égi áldás is megérkezett, és észrevettem, hogy a retek, a saláta, a kapor és a borsó már kibújt a föld alól. Anyukám veteményeskertje is zöldülni kezdett, együtt örültünk.

Kigyomláltam a fölösleges fűszálakat és az oda nem illő gyomokat, és kis kapámmal meglazítottam a földet.

Remélem, hogy a többi magocska is előbújik előbb vagy utóbb!

Szukán Bence, 3.a osztály

MAKÁMI

Végre el tudtuk ültetni a magokat !

Elérkezett a várva várt jó idő.A múlt héten elültettük az iskolában kapott magokat.Az egész család kivette a részét a munkából. Apa előkészítette a földet, én pedig anyukám és a kistesóm segítségével elültettem a magokat.Már nagyon várjuk,hogy előbujjonak a kis hajtások.Szukán Bence 3.a osztályos kiskertész a karancslapujtői MAKÁMI iskolából.

Várjuk az igazi tavaszt!

A karancslapujtői Mocsáry Antal Körzeti Általános és Művészeti Iskola alsó tagozatos kiskertészei és szüleik örömmel vették át a vetőmagcsomagokat.Nagyon tetszett a gyerekeknek Ré Pali figurája és a magok csomagolása is.Sajnos az időjárás még nem kedvez a veteményezésnek, de addig is a csapadékmérő adatait és a hőmérsékletet szorgalmasan rögzítik a gyerekek a termesztési naplóban.

Várjuk az igazi tavaszt!

A karancslapujtői Mocsáry Antal Körzeti Általános és Művészeti Iskola alsó tagozatos kiskertészei és szüleik örömmel vették át a vetőmagcsomagokat.Nagyon tetszett a gyerekeknek Ré Pali figurája és a magok csomagolása is.Sajnos az időjárás még nem kedvez a veteményezésnek, de addig is a csapadékmérő adatait ésa hőmérsékletet szorgalmasan rögzítika gyerekek a termesztési naplóban.