Mohács Térségi Iskolaközpont Park Utcai Iskola

Mohács
Baranya

Blogok

Kata kertje (Kocsis Kata 1. c)

Tavasszal elvetettem a magokat és nagyon vártam, hogy kikeljenek és megnőjenek a növények. Minden nap néztem a kertem, és nagy volt az örömöm mikor először megkóstolhatta a család a saját retket. Mindenkinek nagyon ízlett. Lassan már a borsót és a sárgarépát is meg tudjuk kóstolni.

Mrenka Péter 3. a

Szüleim segítségével elvetettem a kert egy részében a magokat. A borsóból már főztünk is levest, ami nagyon finom volt. Alig várom már, hogy a kukoricát is megkóstoljam.

Az én kertem (Bernáth Panka 3. a)

Anyuék lekerítettek egy részt a kertből, amit én műveltem meg. Minden kikelt amit vetettem. A retek nagyon finom volt. Most várjuk a borsót is, hogy érjen. A kaprot is meg tudtuk már kóstolni.

Schäffer Panna 4. a osztály

Szüleim elkerítettek egy részt a kertből, amit megkaptam. Oda vetettem a magokat, amik ki is keltek. A kapor szép lett, a hagyma is már kinnt van, a borsó is nagy, csak egy kicsit ritkán kelt ki. A retekből már ettünk is, nagyon finom volt. A kukorica is kibújt. Reméljük már a meleg is megjön, hogy tudjanak nőni a növénykéim.

Tóth Mirkó veteményese (3. a)

A jó idő beköszöntével megkezdődhetett a veteményezés. A család apraja-nagyja segédkezett a kertben, hogy minél előbb a földbe kerüljenek a magok. Veteményezés után az eső rögtön meg is locsolta a veteményes kertünk. Azóta is szépen kap esőt, így a borsó is már szép nagy lett. Nemsokára meg is kóstolhatjuk.

Az én kis kertem (Kiss Roland 3. a)

Mikor megjött a jó idő kijelöltem a kertemnek a helyet. Előkészítettem a talajt és elszórtam a magokat. Kapálgattam a növényeket és szépen megnőttek. A retek nagyon finom volt, az összes elfogyott. Most a borsót várom, hogy le tudjam szedni.

Borsót szedtem (Mohács Térségi ÁMK, Bitó Lili 2. b)

Mivel sokáig hideg volt, ezért úgy gondoltuk, hogy cserépbe vetjük el a magokat. A borsó nagyon szépen megnőtt és már tudtunk is róla szedni, a hagyma és a kapor is szépen növekedik. Reméljük a kukorica is megnől a cserépben.

Veteményezés

Kiskertészeienk már elvetették a magokat. Munkájukat papírra is vetették. Nagy élmény volt mindenki számár, hogy a hosszú tél után a szabadban tudták tölteni a napot.

Minden nap nézegetik, várják, hogy a magok kikeljenek. 

Mohács Térségi ÁMK Park Utcai Általános Iskola

Megérkezett a vetőmag

Kiskertészeink izgatottan fogadták a vetőmagokat. Nagyon várják a jó időt, de sajnos Holle anyó még a párnáját rázza, így a magok a csomagokban pihennek. A gyerekek addig is nagy lelkesedéssel tervezgetnek. Reméljük a várva várt napsütést és a meleget a nyuszika meghozza.