Molnár Gábor óvoda, Ált. Isk., Spec. Szakisk. És EGYMI

Ajka
Veszprém

Blogok

Átvettük a díjakat!

Nagy-nagy örömünkre szolgált, hogy iskolánk mindkét csoportja díjazásban részesült a "Kiskerti mesék" rajzpályázaton.... Lelkesen készülünk a folytatásra.

Borsószüret

az ÉAK/2 csoport szüreteli a borsót az iskola kertjében..

Mi is dolgozunk

Az ajkai Molnár Gábor iskolában is megkezdtük a munkálatokat, a vetőmag csomagokat mindenki megkapta időben. Iskolánkban az alsó tagozatos, és a készségfejlesztő osztályokban tanuló gyermekek az iskola kertjében is vethettek, így azok a tanulók is megtapasztalhatják a kertészkedés örömeit, akiknek családi hátterük, vagy lakhelyük adottságai ezt nem teszik lehetővé. Másrészt, az együtt végzett munka örömét is átélhetik.

zadkiel.lg@gmail.com

Kissé megkésve adunk hírt, de természetes, az idei tavasszal is, miután megkaptuk a vetőmagokat, annak rendje-módja szerint elvetettük a magokat. Amíg nem érkezett meg az eső, szorgalmasan locsolgattuk a veteményt, aminek hamar meg is lett az eredménye. a munkálatokról és kertről készültek fotók is.

folytatás

Egy ideig nem volt módunk blogot írni,ezért most pótolnánk.A szélsőséges időjárás miatt nem tudtunk mindig dolgozni,de azért igyekeztünk.Jelenleg nagyon szép mindkét kertünk,már szüreteltünk is,pl.retek,hagyma.Jelenleg szünet van ,de így is figyelemmel kísérjük a kerti folyamatokat,hetente kétszer van gazolás, locsolás,vagy egyéb.pár tanítványunk otthon is dolgozgat,a képek bizonyítják,hogy nagy odaadással gongozzák kertjeiket.

Újabb sikerek a kertben

Örömmel jelentem,hogy mindkét kertünkben minden kinőtt,sőt, még ültettünk is hozzá,hogy még szebb legyen .A képek hamarosan érkeznek a nagy iskolai munkálatokról.

Eddigi munkálatok

Ezennel megkezdem a blog írását,ami egy kissé megkésett,mint ahogy a kerti munkák elkezdése is.

Eddig annyi történt,hogy az ásás után mindent elvetettünk,de még  csak a retek  kelt ki meg néhány szál kapor.

A nagy iskolában a borsó is,mivel mi két helyen kertészkedünk,az iskola kis és nagy épületében lévő veteményesekben.

A gyerekek szívesen dolgoznak,hamarosan képek is lesznek minderről.

Holnap öntözés lesz és gazolás is mert sajnos a gazok rendkívül gyorsan növekednek.