Móra Ferenc Általános Iskola

Érd
Pest

Blogok

Esőkután

A mindennapos locsolást, végre felváltotta a természet. A múlt héten, s ma reggel is esett végre az eső. A borsó majdnem minden osztály kertjében beérett, sőt néhol már el is fogyott. A retek is vajas kenyérre került. A palánták is kikerültek a kertbe.

Szárazság

Nem esett semmi eső a héten.Csak a szél fújt. Minden nap locsolni kellett. A retek szép nagy már, a borsó pedig virágzik. A paradicsomok, paprikák a Fagyos Szentek után leszek csak kiültetve.

Hidegfront előtt

Nagyon kevés eső esett ebben a hónapban. A gyerekek minden nap életvitel órák kertében meglocsolják a kertet. Reméljük, hogy a mai erős szél és hidegfront nem okoz kárt a növényekben. Nagyon szépen kikelt a borsó, retek, a virágmagok is. A palánták meg a poharakban várják a kiültetést.

Tavaszi szünet után

A szünetben szépen növekedtek a magok a földben. Így kibújt a borsó és a retek is. A paradicsom-, és paprikamagok poharakba ültetve állnak az ablakpárkányokon.

Csak néhány kép

A szünet előtt a nagyok még dolgoztak egy kicsit a kertekben. Kíváncsian várjuk mi lesz a kertekben a szünet után.

Eső

Ma az eső érkezése előtt minden kertben el lettek ültetve a magok. Nem sok eső esett, éppen csak annyi, hogy ne lehessen rámenni a kertek földjére. A legtöbb osztályban a paprika és paradicsom magjai már poharakban csíráznak.

Beindultak a kertek.

Megjött a jó idő, így egyre több kiskert lett felásva, elgereblyézve. Ma az 5. és 7.osztály sürgölődött a kertben.

Megjöttek a magok

Ma megérkeztek iskolánkba a vetőmagok. Igaz az iskolakertek még egy kicsit vizesek, így csak a jövő héten lehet elkezdeni a kertészkedést. Ha addig nem esik újabb eső.