Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola

Nagyrécse
Zala

Blogok

Németh Eszter

Március végén sikeresen elvetettük a kapott magokat, amelyekből áprilisban aranyos növények bújtak ki. Aztán elkövetkezett az első gyomláls, kapálás. Ebben nagymamám, nővérem és édesanyám is segített. Sajnos a gaz jobban nőtt, mint a kis növénykék, de mostanra ez megváltozott, a kedves növényeim lettek az erősebbek.

Májusban a retek már fogyaszthatóvá vált, nemrég rekord méretű retket húztam elő a földből.

A karalábé még csak nagy leveleket növesztett, a cukorborsón már kis hüvelyek is vannak. Hamarosan az újhagyma és a sárgarépa is fogyaszthatóvá fog válni.

Bársony Dominika

A veteményekkel foglakozni öröm lett számomra.

A tavasszal kapott sárgarépa, borsó, vöröshagyma, retek és karalábé magok közül a legrövidebb idő alatt a retek kelt ki.

A sárgarépa, vöröshagyma és a retek sűrűn kelt ki ezért ki kellett ritkítani.

A borsó szépen megnőtt és már el is virágzott. Mivel a karalábé szinte mind egy helyen kelt ki, ha megerősödnek, külön kell őket ültetni. Ha ezt elmulasztjuk, sok kerül kicsi területre és nem tudnak jól fejlődni.

Bálintnál minden kikelt

Némi késéssel a gondos talajelőkészítés után az otthoni kert jelentős részét elfoglalva az összes magot elvetette.

Élelmes gyermek lévén a talajmunkák egy részét átruházta szüleire, akik aztán fokozatosan kivonultak a feladat mögül, így teljeskörű lett Bálint felelőssége növénykéi iránt, de aztán az öröme is osztatlan maradt, mikorra minden növényfajta kidugta fejét a földből.