Napsugár Általános Iskola

Boba
Vas

Blogok

Sarkadi Dorina 5.o. Hogyan telt a növények nyara?

Az estike szépen növekedett, és lila színű virága lett. A retket sajnos megette valami (nem én!!), így nem tudtuk megkóstolni. A borsó nagyon finom lett. A főzelék és a leves is ízlett az egész családnak. A paradicsomot nem annyira szeretem, de az idei nagyon finom volt. A paprikát nyersen ettük meg, de jó volt a paradicsomos töltött paprikába is. Jövőre is szívesen kertészkednék!

Benkő Noémi 5.o.

Nyáron sokat segítettem a kerti munkákban. Gyakran kellett öntözni és gyomlálni a palántákat, majd a kifejlődött növényeket. A paprikából és paradicsomból lecsót csináltunk, és megettük vacsira. A borsóból főzeléket és levest készítettünk. Én nyersen is sok borsót megettem, nagyon finom volt. A retek is nagyon ízlett. Sajnos nálunk az estike nem kelt ki, Így nem láttam, hogy milyen szép. Talán majd jövőre...

Szabó Ágnes 8.o.

Tavasszal legelőször a retket és a borsót vetettem el. Szorgosan öntözgettem őket. A paprikát és a paradicsomot ládába vetettük, majd amikor megfelelő méretű lett, kipalántáztuk. A retek hamar nagyra nőtt, és nagyon finom lett. Kétszer is vetettünk belőle, így sokáig fogyaszthattuk az ízletes és vitaminban gazdag zöldséget. A borsó is rekord gyorsasággal nőtt. Finom, édes borsószemek teremtek. Leszedtem, kifejtettem, megmostam, majd zacskóba tettem. Lefagyasztottuk, leves vagy főzelék lesz belőle. Az idén hihetetlenül sok paradicsomunk lett. A paprika is szépen beérett.

Horváth Anna 4.o. Kertészkedem

Március 28-án kezdtük el a kertészkedést. Elég szeles idő volt.

Erdei Szilveszter kertészkedik

Szilveszter lelkesen ülteti a magokat. Földbe kerül a borsó és a retek. A magok alá vizet is locsoltunk, hogy minél előbb kikeljenek a növények. Egy hét után ki is kelt a borsó és a retek. A paradicsom és paprika magok poharakba kerültek, palántákat nevelünk belőle, melyeket ha az idő engedi kiültetünk a a szabadba.A virág magokat is elültettük. Köszönjük a lehetőséget, hogy ismét részt vehetünk a programban! Erdei Szilveszter és Anyukája Boba

Pethő Márton 1.o. Napsugár Ált. Isk. Boba

Pethő Marci I.osztályos tanuló anyukája vagyok. Köszönjük szépen a vetőmagokat, nagy öröm volt nekünk és a Marcinak is. A paprika és a paradicsom magoknak rostáltunk földet, ezt 2 nagy virágládába tettük, palántákat nevelünk belőle, ha megerősödnek, akkor ültetjük ki a szabad földbe. A borsót , a retket és a virágmagot elültettük a kertbe, a borsó már ki is kelt. Tisztelettel : Pethő Tiborné

Napsugár Általános Iskola (Boba) 7. osztály

A hetedikes lányok kérték, hogy ők is részt vehessenek a programban. Köszönjük, hogy kaphattak vetőmagot. Reméljük, nemcsak a kertben,de a konyhában is szorgosan tevékenykednek!

Napsugár Általános Iskola (Boba) 6. osztály

A hatodik osztályos diákok nemcsak kertészkedni szeretnek, de a termesztési naplót is nagyon pontosan, részletesen vezetik.

Napsugár Általános Iskola (Boba)

A harmadik osztályos tanulók nagyon várják a jó időt, hogy minél előbb tudjanak kertészkedni.

Megérkeztek a vetőmagok!

A boldog elsős tanulók a vetőmagcsomagokkal.

Burján Gábor 5. osztály

Nagyon örültünk, amikor megkaptuk a magokat. Volt köztük sárgarépa, borsó, retek és kukorica is. Először megcsináltuk az ágyásokat, majd kihúztuk a sorokat és beleszórtuk a magokat, majd betemettük. Pont jókor ültettük el őket, mert másnap már esett is az eső. Emiatt nagyon hamar kikeltek a magok. Pár hét kapálás, gyomlálás és öntözés után kihúztuk az első retket. Nagyon finomnak bizonyult. Nemsokára már a sárgarépa is ehetővé vált. A borsóból főzeléket és levest készítettünk. A nagy melegben csak este tudtunk a kertben dolgozni: kapálni és gyomlálni.

Porkoláb Bianka 2. osztály

Amikor eljött a tavasz, újra kaptunk magokat az iskolában. Otthon elültettem. Aznap esett is rá eső. Később öntöztem. Hamar kikelt a vetemény. Sokat kellett gyomlálni, hogy szép legyen a kert. A retket már megettük, a borsót leszedtük, és várjuk, hogy a többi zöldség is megérjen.

Moldován Milán 2. ozstály

Felszántották a kertet. Ágyásokat csináltunk. A magokat beleraktuk a sorokba, utána betemettük, majd meglocsoltuk. Aztán sokszor kapáltuk, gyomláltuk. A retket gyakran ettük a vacsorához. A zöldségeket nyersen is szeretem. Anya finom zöldséglevest készített a borsóból, sárgarépából.

A nagy veteményezés. Berkovics Viktória 3. osztály

Az iskolában kaptam vetőmagokat: hagymát, borsót, kukoricát, sárgarépát, céklát és retket. Nagy örömmel ültettem el a kertbe. Vártam, hogy mikor bújnak ki a növények. Már minden szép nagyra megnőtt.

Oldalak