Németh László Gimnázium, Ált. Isk. és Óvoda

Hódmezővásárhely
Csongrád

Blogok

Venyercsan Ágota növénykéi

A magok szépen fejlődtek, kivéve az estikét amiből sajnos nem lett semmi. A paradicsom a paprika a retek és a borsó azonban növögetett és elhatároztuk, hogy ezeket átültetjük virágládákba, hogy nagyobb helyen fejlődhessenek tovább. Amennyiben az idő is engedi a kifejlődött palántákat már a szabadba lehet ültetni.

Kovács Emese Hanga szép kis kertje

A kertünk sokat változott, bár nem minden nő szépen. A borsó nagyon jól érzi magát, a retek nem annyira,. Apával hétvégén is dolgoztunk a kertemben. A retket nem csak én szeretem, a csigák is-sajnos. Az estikék még nem nyílnak, de azt is nagyon várom. Kovács Emese Hanga 1.a

Gajda Gyula növényei is szépen fejlődnek.

Az április elején elvetett magokat gondosan locsolgattam és kapálgattam. A kis növények szépen fejlődnek. A piros ízletes retket meg is kóstoltam.

Kékesi Dóra növényei

Mi sem gondoltuk volna, hogy ez ekkor örömet okoz az egész családnak. A növények ilyen szép és gyors fejlődésére nem számítottunk. Reméljük ez a képeken is látszik.

Forrai Maja termései

Beért a retek,felszedtünk egy párat, mehet a szendvicsbe. A borsón is látszanak már a hüvelyek, de még laposak.A paprika és paradicsom palánták is földbe kerültek Laci bácsi segítségéve,l aki sokat segít nekem a kertészkedésben.

Forrai Maja termései

Beért a retek,felszedtünk egy párat, mehet a szendvicsbe. A borsón is látszanak már a hüvelyek, de még laposak.A paprika és paradicsom palánták is földbe kerültek Laci bácsi segítségéve,l aki sokat segít nekem a kertészkedésben.

Kanton Luca termelése

Luca betakarítja a hónapos retket,majd megtisztítja.

Csordás Petike és Esztike nem adja fel!

A kertészkedés nem mindig könnyű. Néha locsolni és kapálni is kell, de a fáradságos munka meghozza gyümölcsét. A kiskertünk első terméseit leszüreteltük az érettségi szünetben és a borsó is szépen virágzik.

Cseri Csombor növénykéi

A növényeket nemrég kiraktuk az erkélyre, az estikét Anya virágai közé vetettük el. A borsóm már virágzik, nagyon tetszik, a paradicsomok miatt kicsit aggódok, elég furán néznek ki. Azért remélem, tudok Apának adni saját paradicsomot. És paprikát is. Meg retket. Azt várja a legjobban.

Forrai Maja kis kertész is dolgozik. Íme gyönyörű kertje!

Forrai Maja vagyok. Idén én is kipróbálom a kertészkedést. Megkaptuk a magokat. A paprika és paradicsom magokat otthon kis tejfölös poharakba tettük és majd ha kibújtak a palánták akkor kivisszük a kertbe és elültetjük. A borsót és a retket a kertbe vetettük el. Már szépen növögetnek a palánták. Szépen nőnek a paradicsom palánták. A retek is kibújt. A zöldborsó nemsokára virágzik.

Rozsos Petra, a gondos kis kertész .

A növények szépen növekednek. A paprikát hamarosan palántáljuk. A retek napról-napra látványosan nő, hamarosan felszedhető. Sajnos a paradicsom valamiért nem fejlődik olyan ütemben mint a többi. Alig maradt belőle 1-2 palántának való. Az estike is szépen "sűrűsödik". Petra rendszeresen gondozza.

Kürtösi Zalán veteményese

A magokból időközben szép palánták lettek. Kb. 4 cm-es szárak, levelek nőttek ki. Gyakran kell öntözni őket, hogy szépen fejlődjenek. A palántákat szét kellett ültetni, mert nagyon sűrűre nőttek, és nem fértek el a dobozban. Ekkor kicsit lekonyult a levelük, de gondos locsolás után ismét felerősödtek.

Gajda Gyula is kertészkedik

A szép időt kihasználva, belevetettük magunkat apukámmal a kerti munkába. Először elgereblyéztük a kertben a talajt. Utána rónákat húztunk egymás mellé, amikbe egyenletesen belevetettük a magokat. A vetést szépen betakartuk és bő vízzel meglocsoltuk. A munka végeztével fáradtan, de vidáman gyönyörködtünk a kertben. Izgatottan várom, mikor bújnak elő a kis növények.

Tatár Dávid kis kertész

Nagyon örülök, hogy itt a tavasz és elvethetjük a kapott magokat . A magok elvetése anyukám irányításával és a kistestvérem lelkes segítségével történt. is A paprikát és a paradicsomot balkonládába vetettük, ha majd megnő kipalántázzuk. Az estikemagokat is balkonládába vetettük, már nagyon várom, hogy kivirágozzon! A borsó és a retekmag a szabadföldben kapott helyet.

Kürtösi Zalán kis kertész hírei

Március 22-én megkezdtük a magok ültetését. A zöldborsót és a retket szabad földbe veteményeztük el, a többi magokat tejfölös pohárba. A retket ritkábban locsoljuk, a többit naponta egyszer. Egy hét alatt már kibújtak a hajtások. Mindig a fény felé hajlik. Az egyik lassabban növekszik, a másik gyorsabban. Próbálunk párás levegőt biztosítani a növények számára és az ablakba tettük, hogy sok fényt kapjanak. Amelyik mag nagyobb, abból kevesebbet raktunk, amelyik kisebb magú, többet szórtunk.

Oldalak