Neumann János Általános Iskola

Erdőkertes
Pest

Blogok

Uzdi Andrea 1.c

Sok munka után végre leszedhettük a borsót. Nagyon finom a termés. Sokat kellett gyomlálni, de megérte.

Uzdi Andi 1.b

Ilyen szép kövérek a borsóhüvelyek!

Takács Nelli 2.c

Fénykép a kertről és a finom retekről.

Bányász Ádám 7.b

Nagyon élveztem a kertészkedést a nyáron, és nagyon finomak voltak a zöldségek is. Az egész családom örült a termésnek. Köszönjük a VBM Program szervezöinek.

Tóth Miklós Áron

Az általános iskolából elballagtam júniusban, de a kertemben bőven akadt tennivaló a nyáron is. Elsősorban a nagy szárazság okozott gondot, ezért rengeteget locsoltam. Aztán egy szép nap a vihar összeborogatta az egész felkarózott babültetvényemet. Szerencsére a tök meg a cukkíni átvészelte a viszontagságokat, és még a fagyasztóba is bőven jutott belőlük. Most már a gyümölcsöké a főszerep,  igaz, az nem a VBM Programhoz kapcsolódik.

Faragó Balázs 2.b

Már mindent felszedtünk és feldolgoztunk a kertünkből. Utoljára a sárgarépát hagytuk, hogy még vastagodjon, de már azt is megettük. A mélyhűtőbe került a petrezselyem, de legfinomabb a hagyma volt zsíros kenyérrel.

Halász Domonkos 1.b

Domi továbbra is szorgalmasan készíti a bejegyzéseket, rajzokat a naplójába.

Tóth Miklós Áron 8.b

A kertem gondozásához sok segítséget kaptam már nagymamámtól, unokaöcséimtől, mégsem győzöm a harcot a gazzal. Ennek ellenére a borsótermés nagyon finom volt, ha nem is lett olyan sok, mint reméltem. A retek egyáltalán nem növesztett gumót, pedig már virágot is hozott, és magasra megnőtt. A sárgarépa nagyon egészséges, ízletes, a karalábé azonban egyáltalán nem nőtt ki. Lehet, hogy kigyomláltam??? A hagyma inkább nevezhető snidlingnek, de azt is szeretjük. Viszont ültettünk tököt, meg cukkínit és paradicsomot is, ezekből már ettünk is és nagyon finomak voltak.

Feleki Zsófia Fanni 1.c

Rengeteget fáradoztam, de megérte, már ettünk a finom zöldségekből.

Bodza Attila 3.a

Néhány fotó segítségével szeretném bemutatni a kertemet.

1.a osztály

A karalábé ágyást a mi osztályunk gondozza az iskolakertben. Reméljük, hamarosan megkóstolhatjuk a zöldséget, amivel annyit dolgoztunk.

3.a osztály

Iskolakertünkben a harmadik a-sok a zöldborsó büszke kis gazdái.

Halász Domonkos 1.b

Domi saját rajzaival illusztrált naplót vezet a veteményezésről. Fényképet is készített, ahol látszik, milyen profi kertecskét alakítottak ki számára. A magok elvetése óta szorgalmasan gondozza a növényeit.

Debreczeni Luca 1.c

Kedves Flóra néni!
Nagyon régen nem írtam, de a kertemben annál többet tevékenykedtem.
Minden bevetett sornak rajzos karókat készítettem, kis manókat, akik
vidám arccal jelzik, hogy melyik a borsó sor, melyik a hagyma és így
tovább.
A retkünket már meg is ettük, de szedtünk már salátát a szendvicsünkre
is. A borsó gyönyörűen kikelt csodaszép virágok után hatalmas borsó
csöveket találtunk, amikben nagyon finom, szinte mézédes borsószemek
lapultak. Igazából a borsó nagy részét a helyszínen legeltük le, levesbe

Steiner Boglárka 1.a

2012. március 24-én ültettük el a magokat. Egy hét után vettük észre, hogy a föld alól apró kis zöld növények bukkantak fel. Ma már szinte az összes zöldség tíz-húsz centiméteres. A sárgarépa nem akar nőni.

Kovács Tünde 5.a

csokolom flora néni kovács tünde vagyok

a borso meg a retek már kinöttek.

mindennap locsoljuk öket

képeket még ma el fogom küldeni.

 

 

Ezt az üzenetet április 18-án kaptam e-mailben, azóta is várom a képeket. Kiderült, hogy technikai akadályok merültek fel, így csak a szöveget áll módomban feltölteni. Sajnos.

Papp Rebeka 5.b

Rebeka gondosan ápolgatja a kertjét, látszik ez a képeken is, amiket lapra ragasztott, feliratozott, így juttatta el hozzám, hogy feltölthessem a VBM honlapjára.

Kis Bereniké 3.b

Szépen nő a borsó a kertünkben, és kibújt a répa is. Nehéz irtani a gyomokat, de azért igyekszem. Nagyon várom már, hogy teremjen valami.

Oldalak