Nikosz Beloiannisz ÁMK Ált. Isk.

Beloiannisz
Fejér

Blogok

Takács Bianka 1.osztály

Sziasztok! Ma az egész osztály hozzánk látogatott, hogy megnézzék, mogy áll a konyhakertem. Mutattam nekik a borsót, ami jó nagyra nőtt, a hagymát, retket, répát(ami kicsit ritkán kelt ki). Szeretek kertészkedni anyukámmal, sőt néha még a kishúgom is besegít!A retek íze finom!

Csumarisz Bogi 1.osztály

Szeretek kertészkedni, ilyenkor együtt van a család, közben sokat nevetünk, és a friss levegőn vagyunk!Az én kertemről küldök egy fényképet!

Rajmi kertje

Sziasztok, én Tóth Rajmi vagyok első osztályos tanuló a Nikosz Beloiannisz Általános Iskolából!Megmutatom nektek milyen nagyra nőtt a borsó nálam, ez a sok öntözés eredménye, de a többi is szépen növekszik. Ma megmutattam az osztálytársaimnak, és azt beszéltük, vajon kié a legmagasabb?

Nézzétek a borsót!

Fülöp Szonja vagyok 1. osztályos kisdíák a Nikosz Beloiannisz Általános Iskolából. Nagyon örültem annak, hogy saját kiskertem lehet, amit én ápolok, gazolok, locsolok.Ma az osztálytársaimnak is megmutathattam, mekkorára nőtt a borsó nálunk, legközelebb meg is kínálom majd őket!Nagyon tetszett mindenkinek, és felismerték az osztálytársaim is a többi veteményest!A tanító néni le is fényképezett!

Amire a legbüszkébb vagyok!

A mai környezet órán elsétáltunk mindenki kertjébe, és büszkén mutattam a mienket is!A retekre vagyok a legbüszkébb a tanító néni le is fényképezte! Nagyon szeretem zsíros kenyérrel!

mese

A kiskertben

Vető Vilmos kora tavasszal kiment a kertbe.

Felásott egy kis darab földet.Gondosan elgereblyézte, majd belevetette a magokat.Rendszeresen kapálta, öntözte, míg a répa meg nem nőtt.Ásóval vett ki belőlük, és az édesanyjának adta, aki a finom zöldségleveshez felhasználta.

Vilmos szívesen evett a nyers répából is, és elhatározta, hogy növénytermesztő lesz.

4.osztályosok írták

Veteményezés

A 2. osztályos környezet szakkörösök munkái élményeikről:

A különleges vasárnap

Vasárnap fölkelt a család és már mentünk is ki az udvarra.

Apu megrotálta a kertet, Anyu gereblyézett, én meg az öcsém szedtük a gazt. Anyu, miután végzett, elvetette a magokat. Ezek után lapáttal helyet varázsoltunk közéjük. Másnap, már korán reggel kint is termettem,hogy locsoljak. Jupijájéé! De jóó volt!

Erik 3. osztály

A hétvégi magvetés

Egy szép tavaszi napon anya azt mondta, hogy el fogjuk vetni a magokat.

-          Teli, te fogod felásni a területet!

Eltelt fél óra és azt mondtam:

-          Anya felváltasz egy kicsit, amíg pihenek?

-          Persze kisfiam, úgyis sokat dolgoztál.

-          Jóóó!

-          Holnap, majd apád felrotálja a földet. Ez azért kell, hogy puhább legyen a talaj, mert borsót, vöröshagymát, retket, sárgarépát és karalábét vetünk bele.

Másnap apa felrotálta a kertet. Dimi anyu és én kigereblyéztük a tarackokat. [1]