Nyírteleki Általános Művelődési Központ

Nyírtelek
Szabolcs-Szatmár-Bereg

Blogok

Beérett a termés

Szépen megnőtt a hagyma, a kukorica is majdnem akkora már mint én. Már újkrumplit is ástunk az ebédhez, de a répának még nőnie, erősödnie kell egy kicsit. A mai eső biztosan jót tett a zöldségeknek. A borsó is nagyon finom lett és szép nagy szemű. Nyersen is imádom, de most a levesbe szedek. A zöldségek mellett, a gyümölcsök is beérnek, azt is szüretelni kell. Nemrég végeztünk az eperrel, de ma a meggyet segítettem leszedni, amiből befőtt lesz télre. A málna is gyorsan érik a melegben, abból szörpöt fogunk készíteni, mert a házilag készült málnaszörpnél nincs finomabb! -az a kedvencem!

Blanka kertje

Blanka kiskertje az ültetéstől a kapálásig és a retek megéréséig. Nagyon élvezték a kertészkedést lányok.

Bélteczki Gergő és a kiskert

Még a tavaszi jó időt kihasználva Gergő is elkezdte a munkálatokat a veteményesében.Szántás után jöhetett a munka: sor húzás, magok elszórása, talaj elegyengetése. Körbe is kerítette a kiskertjét ahová a vetőmagok kerültek. Sokat dolgozott. A munka meghozta az eredményt, a kapor és borsó kelt ki legelőször, szorgalmasan gyomlált, még a kiskacsája is segített neki.

Bélteczki Gergő és a kiskert

Még a tavaszi jó időt kihasználva Gergő is elkezdte a munkálatokat a veteményesében.Szántás után jöhetett a munka: sor húzás, magok elszórása, talaj elegyengetése. Körbe is kerítette a kiskertjét ahová a vetőmagok kerültek. Sokat dolgozott. A munka meghozta az eredményt, a kapor és borsó kelt ki legelőször, szorgalmasan gyomlált, még a kiskacsája is segített neki.

A finom reggelim

Szilágyi Tamás a kertből szedett friss retekkel, egy finom reggelit készített magának.

Réka szorgalmasan kertészkedik

Anyával elvetettük a Vesd Bele Magad programban kapott magokat. A sok esőnek köszönhetően hamar ki is bújtak a kis növények. Szorgosan gyomlálgatom, már szépen nő a borsó, a hagyma, a kukorica. A retekből már szedtünk is egy uzsonnára valót, nagyon ízlett.

Veres Zsolt munka közben

Nagy örömmel vetettem el a sárgarépát! Apukám is besegített a kukorica ültetésébe, ez a kedvenc növényem. A borsó ültetés volt a legjobb a számomra.Nagyon szerettem a finom borsót.

Bence gyomlál

A retek volt a legügyesebb,ő bújt ki legelőször :) Megritkítom a sort,hogy szép nagy retek legyen.

Zoltán növényei szépen fejlődnek

Orosz Zoltán hobbikert növényei láthatóak a fotókon (borsó, retek, hagyma, zöldség, és kukorica). A kiskertésznek a növények meghálálják a gondoskodást, szépen fejlődnek.

Bence és a magok

Első zöldséges kertembe minden apró kis magocska a helyére kerül.

Orosz Zoltán 1/A oszt.- Nyírtelek

Zoltán veteményezés közben (borsó elszórása, betakarása, a többi magvak elszórása), a hoby kert rendezése közben, kis segítséggel.

Brendt Anna kertje

Anna veteményesében szépen fejlődnek a növények.

Dorina vet

Anyukámmal, és apukámmal elvetettük a magokat, amit az iskolából kaptam, a Vesd bele magad program által.

Megdolgoztam érte

Munkám első "gyümölcsei"!Végre ehetem a finom retket,megdolgoztam érte :)

Reggelire retek

Ma sokat dolgoztam, kissé elfáradtam! Az eső miatt rengeteget gyomláltunk Anyával, de megérte, mert szép tiszta lett a kert. Reggelire szedtem retket, ami nagyon finom lett, szépen megnőtt. A borsó is virágzik, hamarosan azt is megkóstolhatom.

Levente gyomlál

Gyomlálom a szépen növekvő veteményeimet.Ez azért fontos, mert csak így tud igazán növekedni a növényke,gondoskodni kell róla,hogy szépen fejlődjön.Már alig várom,hogy megkóstolhassam! Csernyik Levente 3/A Nyírtelek

Dani a kiskertész

1,4.kép Nem esik az eső, ezért minden nap szorgalmasan locsolom a veteményt. Már elég szépen látszik az eredmény! Hamarosan lehet retket enni és a borsó is szépen nő! 2,3 kép. Együtt a munka is könnyebben megy! Játék után a szomszéd gyerek is besegített. A veteményest locsolás előtt fellazítottam, kissé megkapáltam, hogy a locsolás hatékonyabb legyen, jobban beszívja a vizet. Alig várom már, hogy ehessek munkám "gyümölcséből" - vagy inkább zöldségéből! Alig várom már, hogy ehessek munkám "gyümölcséből" - vagy inkább zöldségéből!

Tamás a szorgalmas kiskertész

Tamás szorgalmasan dolgozik a kiskertben. Már kikelt a borsó és a retek. Mivel nagy a szárasság meglocsolta a veteményest.

Bence nagyon szereti a borsót

Apáva megrotáltam a kertet,hogy tudjak bele veteményezni. Legnagyobb örömmel a borsót vetem el, mert minden formában nagyon szeretem.

Dóra szeret veteményezni

A hétvégi jó időben elvetettük mi is a magocskákat, Sztropkóczki Dórika (Nyírteleki Általános Iskola I/A) mint minden évben, most is megtervezte saját kiskertjét, amibe az idén a "Vesd bele magad" vetőmagjai kerültek. A nagy lelkesedéssel végzett veteményezés után már alig várjuk a következő kerti munkálatokat.

Oldalak