Palini Általános Iskola

Nagykanizsa
Zala

Blogok

Ádám 2.osztályos tanuló kertje

A kertemben kikelt a cukorborsó és a retek. Meg is öntöztem,mert sajnos nem sok eső esik mostanában. Kártevőket sem látok a leveleken. A virágaim még nem bújtak ki.

Takács Nóri 2.osztályos tanuló kiskertje

Idén a nagymamám kertjében Bázakerettén alakítottam ki a kertemet. A virágos kertbe vetettem el az estike magjait. A zöldséges kertbe vetettem el a zöldborsót, a retket és a hagymát. A paprika magjait faládákba vetettem. Mára már szépen növekedtek,lassan lehet palántálni a szabad földbe. A kerti munkákat április végén kezdtem, május elejére már szépen fejlődtek a zöldségek. A retekből már uzsonnára szedtünk is. Örülök,hogy idén is lett kiskertem.

Horváth Hanna és Kele Kornél Kiskerje

A nagymamám kertjében alakítottunk ki kiskertet, mivel ő nagyon ügyes kertész, sok tanácsot kapunk tőle a növények gondozásához. A friss, új cukorborsóból készült leves nagyon finom. Nagyszülői segítséggel gyorsabban megy a kerti munka. Április 25-én vetettük el a magokat. Sajnos nincs eső,lassan fejlődnek a növények.

Zsiga Ádám 2.osztályos tanuló kiskertje

A tavaszi szünetben vetettem el az iskolától kapott magokat. Sajnos nagyon száraz volt a föld, azt sem tudtam,hogyan fogjak hozzá.Cukorborsót, retket és paradicsomot vetettem. Remélem lesz belőle valami! Jól jönne egy kis eső is,akkor nem kellene öntözni.

Takács Nóri és Takács Ricsi kertje

Március végén veteményeztünk.Ültettünk cukorborsót,céklát, sárgarépát és hagymát.Kertünket mindig megöntözzük, ha nem esik az eső. Májusban már ettünk a retekből és a zöldborsóból. A cékla és a hagyma szépen növekszik. A sárgarépa sajnos nem nagyon kelt ki, csak néhány. Nagyon jól jött a heti csapadék. Eső után kapálnunk is kell.

Molnár Barbi kiskertje

Pünköskor szedtünk először a cukorborsóból,azóta is szedegettünk és már ki is téptük. A sárgarépát megkapáltuk, megritkítottuk és ebből a répából rakunk a levesbe hetek óta.

Molnár Barbara 2.osztályos tanuló kiskertje

Március végén veteményeztünk. A rossz időjárás miatt csak május elején tudtuk megkapálni a veteményünket. Mára már minden nagyra nőtt.A retekből minden nap ehetünk a vacsorához. A cukorborsó is virágzik.

Iskolánk kertje

Iskolánkban az első és harmadik osztályosok ültettek Zöldségféléket. Nagyon szépen fejlődtek. Kaptak elegendő napfény és sok csapadékot. Sajnos jó ideje már nagyon rossz az idő és bizony nemcsak a veteményünk nő,hanem a gaz is. Reméljük a héten már megkapálhatjuk,ha engedi az idő.

Ádám kiskertje 1.osztály

Cukorborsó már biztos lesz,a retek is elég biztatónak tűnik.Sajnos a kukoricát nem látom,pedig arra vártam. Még este is kinéztem,hátha valami csiga eszi a zöldségeimet.

Noémi kertje 1.osztály

Nagyszüleim kertjében elvetettük az iskolától kapott magokat.A föld megfelelő hőmérsékletü volt és szépen kikeltek a rendszeresen öntözött magocskák. A további fejlődésükhöz várjuk az aranyat érő májusi esőt.

Az én kiskertem Zsiga Ádám 1.osztályos tanuló

Elvetettem a magokat,amelyeket az iskolából kaptam. Sok eső miatt szépen fejlődnek. Legelőször a cukorborsó nőtt ki. Remélem a hagyma és a cékla is hamarosan kibujik.

Horváth Hanna 1.osztályos tanuló kertje

Szüleim segitségével ültettem el a magokat. Cukorborsót, céklát, retket, sárgarépát és hagymát. Minden nap megnézem,hogy fejlődnek a növényeim.

Kele Kornél 1.osztályos tanuló kiskertje

Nagymamámmal készitettük el a kiskertem. Ültettem cukorborsót, ami mára már nagyon szépen kinőtt. Tegnap a retket már meg is kóstoltuk. Kicsit csipős volt. Nagyon örülök,hogy van saját kertem!

1.osztályosok kertje

Idén is van kiskertünk! Ültettünk sárgarépát,hagymát retket cukorborsót. A tanitó néni segitségével ültettünk. Néhányan az osztályból már kapáltunk is.

Várhelyi Hanna 2.o. Az én kertem

Az én kertemben szép nagy retkek nőttek. Minden nap megnézem,ha szükséges,meglocsolom.

Vereb Zoli 4.o Kert az erkélyen

Nekünk nincs kertünk,igy az erkélyre, a ládákba ültettem el a magokat.Április 27-én már a borsó kikelt.A következő napokban a kapor és a retek is kibujt. Mivel nekem alig kell gyomlálni, annak ellenére szépen fejlődnek. Örülök neki, hogy szépek a zöldségeim. Ritkán, de találok a ládában gazokat, kiszedegetem egymagam.Május vége felé már virágzott a cukorborsó. sajnos a ládában a retek nem tud elég jól fejlődni, mert kevés helye van. Ezért elkezdett sárgulni a levele. Május 29-én a borsó az első termésére lettem figyelmes, napról-napra növekszik.

Rudics Matyi 2.o Az én kertem

Április 16-án felkapálták a kertet. Másnap kijelöltük a magok helyét és még aznap elvetettem a magokat. Cukorborsóból 1-1 fészekbe 4-5 szemet rakta, kukoricából 2-3 szemet. Sárgarépa,hagyma és retek magot folyamatosan hintettem. Ültetés után 10 nappal már kibujt a cukorborsó és a retek. Megöntöztem.Április végére már minden kikelt. Május elején bőséges eső esett,nem kellett öntözni. Május 10-én gyomláltam először, nagyon fárasztó volt. Szépen fejlődik a cukorborsó, botokat szurtam mellé támasztékul. Feltöltöttem földdel,hogy ne dőljön el. Május 15-én megkezdődött a retekszüret!

Szita Bogi 1.o Kerti munkálataim

2.hét: Április 17-én meglűáttuk az első borsót előbujni a földből! Na és a retek is nagyon igyekszik. Meg is locsoltuk,mert elég száraz volt. 3. hét: A héten nagyon nyáriasra fordult az idú,ezért locsolni kellett. A 25 fokos napos idő megtette hatását,már minden elvetett mag kikelt. /Ugyanis a kukoricát május elején fogjuk elültetni./ 4.hét: A héten esett az eső Igy megoldódott a locsolás. A növények szépen nőnek. Elültettük a kukoricát is. Mát ki kellett szedni a gyomokat is, amik növényekkel együtt növögetni kezdtek!

Petényi Dalma 2.o tanuló otthoni növénytermesztése

Két hét mulva,miután elültettük a magokat,kibujt minden. A retek először, aztán a hagyma,kukorica és végül a sárgarépa. A magok elültetésénél ügyeltün a "barátok' összeválogatására. Ültettem sarkantyúkát is a növényvédelem miatt.

Dani Sára 2.o tanuló kertje

Április végén ültettem el a magokat. Egy hét mulva már kibujtak. Szépen növekednek. Hétvégén megkapáltuk és kigyomláltuk. Nem kellett öntözni,mert esett az eső.

Oldalak