PPHF Szent Mária Magdolna Gyakorló Ált. Isk., AMI

Abaliget
Baranya

Blogok

Visszatekintő 4.

A mi kiskertészünk Árpi édesapjával szorgoskodik. Munkájuk gyümölcse itt még betakarításra vár. Zöldhagyma, borsó, és minden, ami anyunak a levesbe kell!

Visszatekintő 3.

Kata és anyukája. Hűs fák árnyékában húzódik meg a kiskert. Megterem benne minden, ami a levesbe kell... a finom répa, hagyma, zöldborsó. Amerre nézünk minden dolgos kezekről árulkodik: virágba borult az udvar, szirmaikat bontogatják a díszbokrok. A látvány varázslatos!

Visszatekintő 2.

Gabesz kiskertje egy mesevilág: gyönyörű udvaron, öreg almafák, körtefák árnyékában, ribizli bokrok védelme mögött terül el az újonnan feltört kiskert. Ügyesen fogja Gabesz a kiskapát, látszik rajta, hogy engedelmeskedik neki a szerszám... Megkóstolhattuk az első zöldborsó termést is: zamatos, édes.

Visszatekintő

"Mi szeretteti meg ezt a földi világot legjobban a halandó emberrel? A kertészet. A virágok, a fák a legjobb kibékítők, az emberi lélek és a sors között. Magamon tapasztaltam." /Jókai Mór: Öreg ember nem vén ember/

Az idén tavasszal a mi tanulóink is "komoly" kertészkedésbe kezdtek. Zolika anyukájával és nagymamájával közösen végzi a kerti munkát. Szép termésekkel ajándékozza meg őket a föld. Micsoda áldás, mikor a nagyszülők átadhatják a "tudást" az unokáknak, szülők a gyermekeknek. Hiába, ki mint vet, úgy arat!