Radnóti Miklós Ált. Isk.

Balatonfüred
Veszprém

Blogok

Vesd Bele Magad verseny

Vesd Bele Magad verseny
Radnóti Miklós Ált. Isk.
6/b osztály egyik csapata
 
Csapattagok: 
Kauker Barbara
Benkert Barbara
Kovács Szofi
Majer Fanni

Kuzma Regina kiskertje

A magokat ( retek, sárgarépa, zöldség és hagyma)  április első hetében vetettük le. A fotók 2012. 04.19-én, kb.  2 héttel később a vetés után készültek, amikor már láthatóak voltak a növények is.Mivel nincsen kertünk ,ezért erre a célra egy kis részt az udvarból felkapáltunk és téglákkal körbekerítettünk. 

Pethő Zalán kiskertje

Kedves Vesd bele Magad!

A "Vesd Bele Magad!" még fiatal korukban megtanítja a gyerekeket, hogy mekkora élmény vetni, aratni és nem a gép előtt ülni. A doboz tartalma zöldborsó, sárgarépa, retek, hagyma és karalábé volt. A zöldborsó megvan vegyszerezve, ezért kesztyűben ültesd, vagy alaposan moss utána kezet!! A használati útmutatót mindig olvasd el! Napközben ne locsolj mert kiég a növény, csak reggel és este locsolj!

Csabai Dorina kiskertje

Csabai Dorina vagyok a Balatonfüredi Radnóti Miklós általános iskola 4/a osztályos tanulója Anyukám segítségével készítettem el a kertem, de a gyomlálást és a locsolást magam végeztem el.Köszönöm szépen a magokat!
 
                                                
    1.lépés: elvetettem a magokat.
    2.lépés:locsoltam a kertemet míg végül kicsírázott.
    3.lépés:ennek a következménye az lett,hogy szépen megnőtt.

Molnár Attila kiskertje

Molnár Attila kertje,
 
Retket ,zöldborsót,karalábét,salátát, petrezselymet ,sárgarépát,burgonyát ültettünk.
Mindennap locsoljuk,gazolunk.Folyamatosan érnek a zöldségek,pl.retket már ettünk.
 

Frank György Dániel kiskertje

Már nagyon vártam a dobozomat, hogy megtudjam milyen zöldség vetőmagok lesznek benne! Mivel nagyon pici területet tudtunk kialakítani a házunk mellett, így anyukámmal együtt megterveztük, hogy mennyi magot tudunk elvetni. A vetésre, március 25.-én, egy szép tavaszi napon került sor. Folyamatosan figyelemmel kísértem a növények fejlődését. Ha kellett locsoltam, gazoltam. De legjobban akkor örültem, amikor esett az eső, hisz az esővíztől fejlődtek a legjobban a növények! Főleg a zöldborsó! A retek már megérett, ki is szedtük. Vajas kenyér mellé fogyasztotta el a családom.

5.-esek élménybeszámolói

 Sziasztok!

Szita Tamás

Nagyon örültem a magvaknak, és már majdnem mindegyik ki is hajtott. És nagyon tetszett, hogy nem csak sima borsót vagy csak egykét zöldség magot kaptunk, hanem kaptunk karalábét is és még sok más ritkább magot például: hagymát,retket amiknek szintén nagyon örültem! 

Horváth Klaudia