Református Általános Iskola és Óvoda

Cegléd
Pest

Blogok

Lotti kertje

Amikor megkaptam a vetőmagokat nagyon megörültem neki. Rögtön el is ültettem a hobbira. Felástuk a kertet és beleszórtam a magokat. Amikor megtudtam, hogy vöröshagyma is van benne nagyon megörültem neki. Rengeteget kellett ásni, kapálni, gereblyézni. Nagyon sok munka volt vele. Sokat kell locsolni, a képeken is jól látszik, hogy már kikeltek a magok. :)

Ádám kertje

Miután az iskolában megkaptuk a vetőmagokat anyukám felásta a kertet. Én addig előkészítettem a vetőmagokat és felhívtam a papámat, hogy segítsen elültetni. A borsóim már 10 cm hosszúak. A karalábét csak késöbb ültettük el, mert még nem volt itt az ideje. A hagyma már jövöget. A reteknél már töredezik a föld és a sárgarépánál is. Nagyon sokat kell öntözni.

Dóri kertje

 Április elején ültettük el a magokat. Kimentünk a telekre. Pisit felásta a kertet és után én kövtkeztem. Szépen beleteszem a földbe és utána meglocsolom. Majd mindig megnézem, hogyan nő. Ha kinőtt megmérem, hogy mekkora. Elé egy botra feltűzöm a zacskóját és onnan fogom tudni, hogy mi van abban a sorban. Már az is nagy öröm volt, hogy elültethettem és akkor mekkora lesz az öröm, ha kibújik! Én fogom gondozni őket és rám számíthatnak a növények. Nagyon örültük, hogy megkaptuk őket!

Gréti kertje

   Amikor megkaptam a vetőmagokat nagyon örültem neki. Másnap apukám felásta a kertemet. A testvéremmel és apukámmal elültettük a magokat. Két sor borsót, egy sor sárgarépát, egy sor vöröshagymát egy sor retket és egy sor karalábét. Apukám betemette földdel én pedig meglocsoltam. Kinőtt már a borsó és a répa is. Minen nap meglocsolom a kertemet.  Remélem szép lesz!