Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola Bajza József Tagiskolája

Szűcsi
Heves

Blogok

A büszke kiskertész

Szklenár Zsombi 3. osztályos tanuló büszkén és nagy lelkesedéssel kezdett a tavaszi veteményezéshez.

Gondos veteményezés

Józsa Fati már tapasztalt kiskertészként vág bele a veteményezésbe. Losonci Marci viszont még "újonc", hiszen elsősként vesz részt a programban. Testvére Attika segítségére sietett a a munkában. Ő lesz a jövő kiskertésze.

A lelkes újoncok

Ács Balázs és Csorba Matyi még újonc a csapatban. A kis elsősök nagy lelkesedéssel vágtak a munkába.

"A legkisebb kertész"

Az 1. osztályos Dominik szorgalmasan munkálkodik kertjében. Kapálgat, locsol és gyönyörködik munkája gyümölcsében.

Józsa Fati már tapasztalt kiskertész

Fati tavaly is lelkes tagja volt a csapatnak, ezért idén is örömmel vesz részt a kerti munkában.

Kikeltek a magok a szűcsi veteményeskertekben

A jó idő és a szorgos munka eredményeképpen szépen növekednek a növények a szűcsi gyerekek kiskertjeiben. Bendegúz zöldségei már jó nagyra nőttek. Hamarosan meg is kóstolhatjuk.

Veteményeznek a szűcsi gyerekek

Megkezdődtek a munkák a szűcsi Bajza József Általános Iskola tanulóinak kertjeiben. Az idén kegyesebb volt hozzánk az időjárás és már idejében elvethettük a vetőmagokat. Molnár Botond 1.o. Nagy Botond Bendegúz 1.o. Válent Dominik 1. o. Józsa Fatime 2. o.

...és milyen ízletes ... hmmm....

Kovács Viktória és Szabó Alexandra a délutáni játék után jó ízűen uzsonnáznak. És mi mást ehetnének, mint vajas kenyeret retekkel. Meg is állapították, hogy sokkal finomabb ez a retek, mint amit a piacon lehet kapni.

A munka gyümölcse

Kovács Viki és Méhész Anna kiskertjében már megnőttek a retkek. Örömmel mutatják az ízletes zöldséget, melyet maguk termesztettek. A munka gyümölcsét jóízűen el is fogyasztották, melyből nekem is jutott és én is tanúsíthatom, hogy valóban nagyra nőtt és igazán ízletes.

Kikeltek a magocskák

Nagyban folyik a munka a szűcsi gyerekek kiskerteiben. Hála a jó időnek már mindenkinek sikerült elveteményezni és folyamatosan bújnak elő a kis növények a föld alól. A nagy meleg és a nedves talaj persze nemcsak a növények, hanem a gyomok növekedésének is segít. Így folyamatosan gyomlálni is kell a veteményeskertet.

Veteményezés

Bajza József Ált. Iskola Szűcsi

Méhész Anna 1.o.

Józsa Fatime 1.o.

Kovács Viktória 2.o.

Szikszai Attika 2.o.

Jónás Kira 2.o.

Végh Milán 1.o.

Laszkács Gellért 2o.

Kovács Konrád 2.o.

Palika és Milán tervei elkészültek!

Demeter Palika 3.o. és Végh Milán 1.o. rajza Bajza József Ált. Iskola Szűcsi

Sajnos a rossz idő miatt a kertekben még nem tudunk munkálkodni, de hogy addig se unatkozzunk minden kiskertész elkészítette saját kertjének tervezetét. A tervek közül a két legsikeresebb munkát tesszük közzé.

Várunk a jó időre

Már több mint két hete annak, hogy a Bajza József Ált. Iskola tanulói nagy örömmel átvették a vetőmagokat, de sajnos a mai napig nem tudtuk elvetni a folyamatos esőzés miatt. A kertben akkora a sár, hogy csak gumicsizmában lehet közlekedni. Egyenlőre nem tudunk mit tenni, csak arra várni, hogy egyszer végre kisüt a nap és elkezdődhet a munka.