Sajnovics János Egyesített Ált. Isk. és Alafokú Művészetoktatási Int.

Tordas
Fejér

Blogok

Egészségnap

2012.06.12-én a védőnő és a szülők segítségével egészségnapot tartottunk az iskolában. Délelőtt 8 és 10 óra között a gyerekek salátákat és kenyérre kenhető finomságokat készítettek. Alapanyagul felhasználták a vesdbelemagados zöldségeket, ahol a recept ezt engedte. A 8. osztály feladata plakátkészítés volt. A nagyobbak 10 és 11 órától előadásokat hallgathattak meg az egészséges táplálkozásról, míg a kisebbek "élő" társasjátékot játszhattak a testnevelő tanárnő és a tanító nénik vezetésével.

Szilárd kertje

Fáradságos munkával készítettük elő a taerepet! Elkelt apa segítsége, egyedül nem ment volna. De megérte, mert a borsó igazán finom. Egy a tálba, egy a pocakba.

Takács Szilárd 4.osztály

Flóra kertje

Kemény munka volt a talaj előkészítése, de megérte a munkát. Fincsi lett a rizibizi.

Takács Flóra 2.b osztály

Az én zöldségem szebb lett, mint a mamáé

Minden szépen kikelt a kertben amit elvetettem. Az én zöldségem szebb lett, mint a mamáé. Nagyon örültem neki. A borsóból már levest is főztünk Bella kutyám nagy örömére, mert velem együtt Ő is imádja.

 
Csillag Zsanett 2.B.osztály

Termés

A hétvégén kiegyeltem a sárgarépáimat, hogy jobban növekedhessenek. Az első adag borsót anyu nem tudta a levesnek megfőzni, mert mindet megettük nyersen :-)

Hajbin Sárika

Termés

Végre elég nagyra nőtt a retek, és elvihetem holnap tízóraira.

Hajbin Zsombor

Csigagyűjtő akció

Az elvetett magokból kikeltek a palánták. Majdnem mindegyik. A csigák csak erre vártak. De én sem tétlenkedtem.

Sugár Lili 2.a

Kertészkedés

Nagyon élveztem anyával a kertészkedést és az én retkem már kel is. A bátyámé még le van maradva, mert nem látszik semmi. Na jó, neki meg már kikelt a karalábé palántája. A fólia alatti ágyásomba vetettünk anyával 6 sor retket, 6 sor salátát, 6 sor vöröshagymát és 6 sor karalábét. A borsóból lett 2-2 hosszú sor a kertben. Apa már a szivattyút is letete, hogy tudjunk locsolni. Remélem, hamarosan kikelnek a finom zöldségeim.
 
 
Simon Kitti 2.b osztály
 
2012.

Én kis kertem

Mikor még meg sem kaptuk a magokat, mi már lázas készülődésbe kezdtünk.
Felállítottuk a fóliavázat, ahol 2 ágyást alakítottunk ki. Egyik Kittié a másik pedig az enyém!
De anya okos volt és a karalábéból csak az egyik zacskót vetteük el a szabad földbe, a másikból palántákat nevelünk az üvegházban, mert hogy az is van.
Hála Öregkörinek! Ő az anya keresztanyja és ezért Öregköri. A kis karalábék az üvegházban már ki is bújtak, legközelebb majd küldünk arról is képeket.
A retek viszont már szépen kel a fólia alatt!