Sárszentmiklósi Ált. Isk.

Sárbogárd
Fejér

Blogok

Martin munkájának gyümölcse!

Mészáros Martin első osztályos tanuló kis kertjében megérett a borsó. Már el is kezdte fejtegetni a jó kis levesre valót!

Folyik a munka!

Mészáros Martin, 1. b osztályos tanuló is elvette a magokat. Izgatottan várja az eredményt!

Kibújtak a földből az elvetett magok!

Erős Nóra, 1. b osztályos tanuló kiskertjében előbújtak az elvetett magok!

Készül az iskolakert!

A Sárszentmiklósi Általános Iskola csemetéi megkezdték a munkálatokat az iskolakertben. Kitartó és lelkes munkával forgatták az ásót, szórták a magokat. Izgatottan várják az eredményt!

Saját kiskert

Az 1. c osztályos Derecskei Áron is elültette a magokat. Ügyesen megoldotta a feladatot és várja az eredményt.

Első kiskert!

Szandi, 1. b osztályos tanuló nagy örömmel vetette bele magát a munkába és elültette első saját kertjébe a magokat. Kíváncsian várja, mi lesz munkájának a gyümölcse.

Veteményezés megtörtént!

Erős Nóra, a Sárszentmiklósi Általános Iskola 1. b osztályos tanulója kemény és kitartó munkával elültette a veteményeket. Izgatottan várja az eredményt!

A zöldségek lassan beérnek

A nyár lassan a végéhez közeledik. A Kiskertészek egy kis nyári pihenő után újra aktívan küldik a képeket. Nemcsak Tomi, hanem kistestvére is szeret a kertben dolgozgatni. Mindketten büszkék a szép, egészséges zöldségekre, amiket ők termesztettek.

Szántó Bulcsú naplója

Az ÁMK Sárszentmiklósi Általános Iskola 1.b osztályos tanulója naplót vezetett a kerti munkálatokról :). Íme a részletes napló!

Óriásretek!

Szenzáció!

Sárbogárdon óriásretek termett!

A gondos kiskertészünk neve: Krencz Ábel 1.b.

Borsóinvázió

A májusi meleg megtette a hatását a sárszentmiklósi kiskertekben. A gyerekek a retek után már a zöldborsót is megkostolhatták. Még az osztálytársaknak is jutott belőle. Minden kiskertész nagyon büszke  munkája gyümölcsére. :)

Elérkezett a nagy nap! Érik a borsó és anya közölte velem, hogy lassan szedni kellene.
Alighanem holnap borsófőzelék lesz az ebéd:-)) Inotai Laura 3.b

Lányok a kiskertben

Az ÁMK Sárszentmiklósi Iskola lányai is szorgalmasan dolgoznak a kiskertjükben. Kapálnak, gereblyéznek, öntöznek és az első terméseket már meg is tudták kóstolni. A képeken szereplő lányok: Zelmann Fanni, Sükösd Csenge, Kokas Réka

Kicsi lány kicsi kertje

2012. 04.01. Egy kicsit izgultam, hogy kikelnek-e a magok, de nagy örömmel
láttam, hogy néhány már kikelt és ici-pici kis zöld növénykék nőttek. Az
elsők között nőtt ki a retek és a karalábé. Sokat locsolom őket és már
nagyom várom, hogy végre megkóstolhassam őket.

Hétvégi élmények a kertben

A borsót behálóztuk, hogy fusson fel a madzag között. Könnyebb lesz öntözni, nem rohad be olyan könnyen a szára. A madzagot több helyen összekötöztem, hogy jobban tartson. Nagyon élveztem a mai munkát :-)))
Remélem, lassan nekem is lesz retkem! A borsóm is virágzik már!
Függetlenül attól, hogy volt eső, a karaláb, a borsó és a retek még "kívánta" a vizet. Tegnap reggelre jó esőt kapott a veteményes, úgyhogy ma délután megkapálgattam, és kiszedtem a sorából a gazt is. Inotai Laura 3.b

Az első termések

Szépen virágzik a borsóm, hamarosan leves lesz belőle.

Ezek a retkek már  megértek arra, hogy megegyem őket. Nem túl nagyok, de biztosan finom tízórai lesz belőlük. Szép pirosak és zsengék. Alapos mosás után levágtam a szárukat, s a vajaskenyerem már csak a retekszeletekre vár. Nincs is ennél finomabb, mint a saját kertből szedett zöldséget enni tízóraira.

Csuti Levente 3.a 

Kiskertészek a veteményeskertben

Az ÁMK Sárszentmiklósi Általános Iskola Kiskertészei is boldogan nézegetik a kikelt zöldségeket. Nagyon büszkék munkáikra és az április végi nyári időben még többször látogatnak ki a kiskertekbe, hogy saját szemükkel győzödjenek meg arról, hogy a növényekkel minden a legnagyobb rendben van. A képeken látható Kiskertészek: Födelevics Dominika, Ertván Ádám, Heidt Míra, Kovács Luca, Inotai Laura :)

Előbújtak a magok

   

 "Anyával kimentünk krumplit vetni. Mikor a kiskertem mellett mentünk el, alig hittem el, amit láttam. A borsó, a retek és a karalábé már olyan szépen kibújt! Annyira örültem neki! :-) "

Holcz Tamás 3. osztályos tanuló

"A borsó,retek és a karalábé már kikelt, nagyon örültem neki. Még a hagyma és a sárgarépát várom nagyon, hogy kikeljen. Eső után bizonyára előbújik. Szerintem jó dolog, hogy azokból a parányi magokból ez lesz. """"      "  "222kjpofkgd""

Oldalak