Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda 8. számú telephely

Nagybánhegyes
Békés

Blogok

Beni kertje

Nagyon örültem, amikor az iskolában megkaptam a magokat. Otthon anyáék segítségével el is vetettük azokat. Már meg is kóstoltam a terméseket, egészen más ízük van, mint a boltban kaphatóaknak.

Sárgarépa

Azt hittük, szeptemberig a földben marad a répánk, de nem így történt. Bébi-répaként került felhasználásra.

Borsó-szüret

Nagyon vártuk már a borsó-szüret idejét. Végre május végére beérett munkánk "gyümölcse". A gyerekek rá is vetették magukat.

Retek-termés

Április végére beérett a termés: a 4.osztállyal felszedtük a retket. A tízórai mellé kiváló kiegészítés volt.

Veteményezés

Március végén az iskola kertjében elveteményeztünk: március 19 és 20-án a retket, borsót és a répát. A 7. és 8. osztályosok végezték a munka zömét. Pár nap múlva eső is esett. Minden növényünk szépen kikelt.

Zsombor retket szed

Zsombor kiskertjében retket szedett. Az első termésnek nagyon megörült.

Az első retekszüret

Iskolai kertünkben az első terméseinket szedtük ki a földből: retket "szüreteltünk". A nehéz munka után jóízűen elfogyasztottuk.

Palántázás az iskolai kertben

Ma délelőtt alsó tagozatos kis tanulóink  - a 8. osztály talajelőkészítő munkája után -  eltették a paradicsom palántákat az iskolai kertben.

Veteményezés

Szabó Zsombor 1. osztályos tanuló

Minden évben szoktam segíteni anyukámnak veteményezni. Idén külön részt kaptam a kertből, ami csak az enyém. Így jobban meg tudom figyelni a magok fejlődését. Kíváncsi vagyok, mekkora répa lesz a picike magból.

Veteményeztünk...

Egy nap anya elment az iskolába a magokért. Rá pár napra el is ültettük. Anya előkészítette a földet és mi Ancsikával elvetettük a magokat. Sokat nevettünk és sokat dolgoztunk. Az nagyon vicces volt, amikor nagyobb volt a gereblye Ancsinál. Először Ancsika kertjét csináltuk és azután az enyémet is. A földben voltak fóliadarabok és törmelékek, de ez nem volt gond, mert mi hárman összeszedtük. Másnap megnéztük a veteményest és ijedten láttuk, hogy a vakond feltúrta a földet! Letapostuk a túrásokat és kíváncsian várjuk, mi lesz a növények sorsa.

Megérkeztek a vetőmagok...

Idén iskolánk is részt vesz a Vesd bele programban. A program céljai nagy tetszést arattak mind a gyerekek, mind a szüleik körében. A vetőmagvak átvétele a szülők jelenlétében történt, melyet a mellékelt fotók mutatnak.