Srí Prahláda Általános Iskola

Somogyvámos
Somogy

Blogok

Rádhá Lílá betakarít

Rádhá Lílá nagyon lelkesen vett részt az elejétől kezdve. Ültetett, kapált, gazolt, locsolt, majd betakarított (közben jutott idő egy kis vidámságra is), végül jóízűen fogyasztotta el a friss, finom zöldségeket. Sőt, még a papának is jutott! :)

Kavirádzs szorgoskodik

(Ez még az előkészítés volt.)

A borsó ültetése

A borsó ültetésekor nagy szél volt. Először felástam, aztán felkapáltam, utána elgereblyéztem a talajt. A sorhúzás viszonylag könnyű volt. De a sornak is egyenesnek kellett lennie. Az ültetéskor a szél nagyon erős volt. A  magok nem akartak a vájatba esni, ezért egyesével le kellett rakni a kis árkokba, csak utána temethettük be.

Németh Kavirádzs Kristóf

Srí Prahlád Általános Iskola

5.a

Tulaszí gondolatai

Egyik nap kélelőtt elültettük  a magokat a kiskertönkbe. Nagyon nagy szél volt, de valahogyan sikerült megakadályozni, hogy el ne fújja a magokat. Tuána betemettük. Én a retket ültettem a barátnőmmel. Miután betemettük, meglocsoltuk és izgalommal vártuk, hogy kikeljen. Nagy meglepetésünkre egy pár napja kikelt. Nagyon jó élmény volt ez nekem.

Csendes Tulaszí 5.a

Srí Prahlád Általános Iskola

Rádha Lílá kiskertje

Otthoni ültetés

Egy napon a suliban kaptam egy vesd bele magad vetőmag csomagot délelőtt. Volt benne retek, zöldborsó, répa, vöröshagyma és karalábé, és pont ebben a sorrendben ültettük el anyukámmal. Ha jól emlékszem, a répánál, a reteknél és a borsónál 5 cm volt, és ezt úgy csináltam, hogy először egy csomó magot vettem a kezembe, és mindig egy-egy magot leejtettem, majd eggyel arrébb tettem a kezemet. Nagyon jó volt. Gőrí Rádhá Lílá

Elvetettük a magokat

A hét eleji jó időben sikerült elvetni a magokat az iskolakertben. Mindenki nagyon lelkes volt. Otthon még a kistesók is ügyeskedtek az előkészületekben. Megvizsgáltuk alaposan a magokat, elolvastuk a hozzájuk tartozó leírásokat. Először előkészítettük a földet, kapáltunk, gereblyéztünk, majd elültettük a magokat. Készítettünk a leendő növénykéknek névtáblákat is, hogy később, a növekedés közben se keverjük őket össze. Jól mulattunk! Azóta öntözgetjük a vetésünket, és várjuk a növénykék kikelését!