Szári ÁMK Romhányi György Általános Iskola

Szár
Fejér

Blogok

Korecz Dorina Viven 5.osztály

A zöldésgeskert Amikor megtudtam, hogy az iskolában adnak/osztanak vetni való magot, nagyon megörültem. Anyukám már régebben is adott földterületet, hogy tudjak ültetni, vetni, még virágoskertterületet is adott. Amiután hazavittem a magokat, el is ültettem őket. Meglocsoltam őket, és akkortájt sokat esett az eső, s nem kellett kimenni a kertbe öntözni. Megfigyeltem, hogy hétről-hétre növekednek a kis növénykék. Észrevettem hogy a retek és a sárgarépa több idő múlva kel ki, mint a többi növény.

Izsák György 5.osztály

Izsák Gyuri meséli: Kicsit keserű volt a retek, de mégis jó étvággyal megettük, mert a mienk volt, és büszkék voltunk rá, mert mi termeltük. 

Lehovicz Roland 5.osztály

VESD BELE MAGAD   

2012. ÁPRILIS 2-án elültettem a magvaimat.

Mivel én tömbházban lakom ezért cserépbe ültettem.

Mamán segített az elültetésben. Az ültetéshez szükséges dolgok:termőföld,magvak,víz.

A szomszédunk egy idős házaspár s ők  az erkélyünkből nagyon sokat nézik sőt még a 3éves kis unokájuk is csodálja.

Nagyon sokat beszélek hozzájuk és minden titkomat megosztom velük.

Szerintem a növényeim attól sokat nőnek ,hogy beszélek hozzájuk mert ők is élőlények.

A növényeim az erkélyben egy szép napos helyen vannak és megfelelően öntözöm őket.

Németh Boglárka 4.o.

Március 26-án elvetettem a magokat. A karalábét külön ládába ültettem. Mindig a napra toltam. A krumplinak gödröt ástam és úgy szórtam bele a magokat. Este locsoltam ,mert ha a nagy melegban leöntöm a növényeimet hideg vízzel, elpusztulnak. Április 28-án gazoltam először. Megvártam azt az időt amikor a levegő egy picit lehűlt. Ekkor palántáztam a karalábépalántáimat. Apró gödröt csináltam növényeim köré, és bőven megöntöztem. A víz amivel locsoltam zöldségeimet, esővíz volt.