Széchenyi István Általános Iskola

Dány
Pest

Blogok

Linda kertje

Az első osztályos Lindától is kaptunk képeket.

Szépen nő a borsó, a répa és a hagyma. A retek náluk is elfogyott már. 

Frida kertje

Fridáéknál az egész család kertészkedik.

Így aztán nem csoda, ha a kislány nap, mint nap lelkesen gyomlál, gereblyéz, ápolja a növényeket. Olyan szép a kertje, mint az írás füzete.

Márk kertje

Márk hozott néhány képet a kertjéről.

Nagyon ügyes kiskertész. Szépen fejlődnek a zöldségek a kertjében. Napi rendszerességgel gondozza őket. Anyukája segíti, biztatja.

Dányi iskolások

Újabb képek érkeztek iskolánk kis kertészeitől.

Tomi kertje

Amikor a magok a földbe kerültek.

Martin kertje

Martin egyedül próbálgatja a kertészkedést. Igyekszik, fontos neki, hogy sikerüljön.

Margaréta is kertész lett

Margaréta a kertjét a mamájával együtt gondozza.

Annamária kertje

Annamária anyukája még vásárolt magokat a helyi gazdaboltban és együtt ültették el. A növénykék láthatóan hálásak a gondozásért.

Anna kertje

Nagyon büszke rá. Anya is segített neki. A kutyájuk meg elrendezte a sorokat.

Dányi iskolások

Gyűlnek a képek a kiskertekről. Folyamatosan. Van köztük, ami ültetés után készült, és van, ami a múlt hét végén. Ahány gyermek, annyi kertecske. A jobban vagy kevésbé rendezett sorok mögött igyekvő, szorgos gyerekkezek állnak. Aki otthon nem kap segítséget, annak nehezebb. Az iskolában megbeszéljük, hogy mit kell csinálni, hogyan kell a retket, karalábét, répát ritkítani, hogyan kell a növényke mellől kiszedni a gazt, gyomot. Szépítik, alakítják a kertjüket. Van, aki kerítést is készített. Egymás szavába vágva mesélik, hogy milyen nagy már a borsó és nő, erősödik a hagyma.

Dányi iskolások

A veteményezésbe nagy lendülettel vetettük bele magunkat, de ami a blogírást illeti kisebb a lelkesedésünk.

Elsős, harmadikos és negyedikes gyerekek vitték haza a magokat. Szép sorban a földbe is kerültek mind. A gyerekek nagyon izgatottak voltak. Minden nap locsolták a kertjüket és nagy lelkesedéssel mesélték, amikor előbújt a retek és a borsó.  A szünet alatt biztosan sokat szépülnek a kiskertek. Hamarosan képek is lesznek.

2012. 04. 08.