Széchényi Sándor Általános Iskola Nagydorog

Nagydorog
Tolna

Blogok

Friss borsóból a legfinomabb

Sárközi Mirjam 5.b osztályos, Széchényi Sándor Általános Iskola Nagydorog Iskolámban az elsők között vagyok, akik már szüretelhettek is a zöldborsóból, melyből finom levest készítettem: Vízben feltettem főni a borsót, répát, zöldséget és hagymát. Fűszereztem sóval, borssal, ételízesítővel és majorannával. Tettem bele zöldség zöldjét is. Miután megfőtt fokhagymásan berántottam. Isteni fincsi lett, jó étvágyat mindenkinek!

Retek, retek, retek...

Vége a tanévnek, a retek termést betakarítottuk és jókat lakmároztunk zsíros deszka kíséretében, valamint bőven jutott az iskola konyháján étkezőknek is. Az utómunkálatokat elvégeztük, és Madárijesztő pajtásainkra és néhány lelkes Kiskertészünkre hagyjuk az iskolakertet.

Répatorta

Ceglédi Laura, 5.a - Nagydorog

Míg hűvös volt az idő, azon godolkodtunk édesanyámmal, hogy mi finomat fogunk készíteni a kiskertünkben termelt zöldségeinkből?! Így jutottunk el a répatorta receptjéhez, amit közre is adok. Mi el is készítettük. Isteni finom lett! Az osztálytárak is megkóstolták és ők is elkérték a receptet:

Új lakó

Antal Péter (óvodás):
Kiskertünkbe új lakó érkezett. Saláta gazda vigyáz a veteményre, amíg Peti oviban van.

Bevetésen a család :)

Zsófi, 5. osztály
 
Benkő Zsófia vagyok a nagydorogi Széchényi Sándor Általános Iskola tanulója.
Hétvégére megjött a várva várt jó idő, így a családom segítségével elveteményeztünk. Gondosan megterveztük, hogy mit hová fogunk ültetni Feri bácsi tanácsait szem előtt tartva.
Az ültetés néhány mozzanatáról fényképet is sikerült készítenem, melyeket most bemutatnék:

Vetőmagok kiosztása 2013 03.14.

Kedves Kiskertész Barátaink !

Kedves nagydorogiak !

A vetőmagcsomagok kiosztása a nagydorogi általános iskolában a  Cargill cégtől érkezett kedves vendégeink közreműködésével  így történt.:

Megtekinthető:

http://youtu.be/WdVJJqOri1g

Jó időre várva

Sziasztok, Kedves Kiskertész Barátaink!

Mi nagydorogiak is belevetettük magunkat az egyre népszerűbb Vesd bele magad! Programba!

A vetőmag csomagok kiosztása nagyon sikeres volt. Még vendégeink is érkeztek a Cargill cégtől, aki az egyik támogatónk. Jó hangulatban zajlott a kiosztás, az esős, hűvös idő ellenére. Feri bácsi termelési tanácsadását nagy élvezettel hallgattuk.

A csapadékmérőt szorgalmasan olvassuk, de csak nem akar vetésre kedvező szintet jelezni. A hőmérő higanyszála sem igazán emelkedik a kivánt mértékben.