Szent Anna Katolikus Általános Iskola

Hangony
Borsod-Abaúj-Zemplén

Blogok

Molnár Luca 5.o. Borsószüret

Köszönhetően a jó időjárásnak és a korai vetésnek június 23-án sikerült leszedni a borsót. A nagyon jó ízű, édeskés, zsenge termésből anyával levest főztünk. A sárgarépák még nem olyan nagyok, mint a boltban, de már abból is tettünk a levesbe, szinte csak meg kellett mosni. Természetesen leteszteltem a répát nyers állapotban is. Jó ízű, ropogós. Teljesen más íze van, mint a boltinak. Köszönöm a magokat.

Hangonyi György Általános Iskola: Luca

Sajnos nagy a szárazság, 2 naponta locsolni kell. Nagyon boldog vagyok, mert már nagyon szép a borsó, a retek, a hagyma, a kapor és már a répa sorát is lehet látni.

Kibújtak a magok

Luca 5.osztály

Hétfőn délután esett egy kis eső, futó zápor volt, éppen suliból indultam haza. Le sem tettem a táskámat, egyenesen a kertbe mentem. Örömmel vettem észre, hogy bújt ki a borsó, a retek, a hagyma és a kapor. A nedves föld miatt tökéletesen lehetett látni a kibújó növények sorát. Nagyon kellett már ez a kis csapadék. Száraz volt a föld, a családdal pont aznapra locsolást terveztünk.

Elkezdődött a kerti munka

Luca 5. osztály

Molnár Luca vagyok a Hangonyi György Általános Iskola tanulója. Végre kiosztásra kerültek a magok, április 9-én. A rossz idő miatt kaptuk meg ilyen későn, de igazgató bácsi már rég elmondta, milyen feladat vár ránk. 13-án, szombatan szerencsére jó idő volt, így a családommal együtt neki fogtunk a nagy munkának. Kertünk parkosítva volt, de találtunk megfelelő helyet a veteményezéshez. Bátyáim felásozták  az eltervezett területet, ahová még aznap elvetettük a magokat. Kíváncsian várom, mikor bújnak elő!!