Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda Gábor Áron Tagiskola

Kocsér
Pest

Blogok

Kié a legszebb kert?

Sajnos az időjárás nem kedvezett az idén a kertészkedésnek. Ennek ellenére sok kisgazda lelkesen vetett, locsolt, kapált. Versenyt hirdettünk "kié a legszebb kert" címmel sok nevező közül 10 díjazott vehetett át jutalmat mert nagyon gondozott, szép kiskerttel büszkélkedhetett. Arany minősítést kaptak: Kenyeres András 1. osztályos Dávid Adél 2. osztályos Kiss Hanna 1. osztályos Pásztor Zsanett 4. osztályos tanulók Ezüst minősítést kaptak: Bagi Alexandra 1. osztályos Sekelj Vincent 4. osztályos Mészáros Fanni 3. osztályos Mészáros Martin 1. osztályos tanulók Bronz minősítést kapott:

Dávid Adél kertje

Nem kell nekem egy szót sem szólni, a kép elárulja, hogy milyen jó gazda voltam. Ugye nem veszitek dicsekvésnek? Alig látszom ki a borsómból.

Tóth Anna borsója

Nézzétek csak, ezt én termeltem! Imádom a nyers borsót lakmározni!

Tóth Anna a veteményes kertjének termésével dicsekszik.

Vet a család

Sajnos későn töltöm fel a képem, azóta már nem így néz ki a kertem. Anyukám dicsérgeti a vetőmagot, mert ilyen jól még soha sem kelt ki az elvetett mag. Könnyű dolgom volt a munkában, mert papám és cicuskám is segített, és még a mai napig is ezt teszik. A retekből már tehettem a zsíros kenyeremre. Nagyon finom volt! Én termeltem!

Gál Gergő jógazda

Először van veteményes kertem, anyukámmal együtt vetegettünk. Minden nap nézegettem mikor kel ki. Nagy szárazság van felénk ezért locsolgatnom kell  minden nap. A borsóm már olyan nagy, hogy nemsokára virágzik lehet róla majd lakmároznom. Nagyon szeretem nyersen is.

B. Deák Orsolya

Anyával elveteményeztünk. Minden nap locsolgattam. Képzeljétek el, kezd bújkálni a retek!