Szent Miklós Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola

Edelény
Borsod-Abaúj-Zemplén

Blogok

Őszi munkálatok a kertben... Szent Miklós Görögkatolikus Iskola

Mi a teendőnk ősszel a kertben?

A mi forró nyaraink, a fülledt időjárás, a száraz talaj és a szikkasztó szél próbára teszi úgy a növényeket, mint a kertészt. És a mérsékelt övi éghajlaton mindenki ismeri a telet és annak kihívásait.

Ki mint vet, úgy arat

Bartkó Martin 5.a

Lencse, borsó, kása, a diák táplálása :-)

Iskolások Fotói

Szent Miklós Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola tanulóinak

képei: Nagy Brigitta. Szendrei Júlia. Csopják Gyula. Szendrei júlia.Szabó Bence.Zilahy Zsófia.Venczel Martin, Román Dániel

Finom lesz,mert én dolgoztam vele.......

Már elkezdtek kibújni a földből az elültetett magok. Jó érzés látni, hogy haszna van annak amit, a két kezemmel csináltam. Anyukám örülni fog neki, hogy nyáron abból a borsóból fog levest vagy főzeléket főzni, amit én gondoztam. (Egyébként én nem nagyon szeretem a borsót, de ez biztosan ízleni fog.)
Örülök neki, hogy esett az eső, mert eddig öntöztük az elvetett magokat.

Mészáros Zsombor 4.b. oszt

Én küldtem szeretettel...

Vesd bele Magad!

Mikor megkaptam, a „vesd bele magad” magokat, alig vártam, hogy elültethessem azokat!

Először Édesapám felkapálta a kertemet. Azután Édesanyámmal elültettünk mindent,  

majd meglocsoltuk a földet. Most éppen egy hónap telt el és rendszeresen locsoltam, gyomláltam, mert szeretném, hogy szépek és nagyok legyenek a zöldségek, amiket ültettem. Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű, és finom zöldségeket nevelek. Biztató jel a retek, és karalábé, amik, már kikukucskáltak a föld alól.

Tizedes Boglárka Virág 4/A.

Kis kertem apróságai: Molnár Melánia

Molnár Melánia 6/b

Vesd bele magad családi program

2012.03.24.

A kertben a földet elgerebjéztük  utána meghúztuk Benivel a csíkot a magoknak . Elszórtuk   a meghúzott csíkba a borsót ,répát ,vöröshagymát .A fóliasátorba a karalábét és a retket ültettük . Vidáman telt a délután.                                         

Kiskert ahogy én látom.....

 
 
Kiskert, Ahogy én látom:
Ez a foglalatosság nagyon sok időt és fáradságos munkát igényel.Szinte az év minden szakában talál az ember tennivalót a kiskertben pláne, ha van egy időigényes munkahelye is mellé. Mégis a sok munka dacára megvan ennek a hobbinak is a maga szépsége.
Egyik kedvenc évszakunk a tavasz. Egyre emelkedő hőmérséklet, mind hosszabb nappalok, éledő természet, éledő kertünk. Azt hiszem, ebben minden benne foglaltatik, de részletezzük kicsit ezt az utolsó gondolatot: "éledő kertünk"