Szentesi Koszta József Ált. Isk.

Szentes
Csongrád

Blogok

Gabika paradicsomerdeje

Akár hiszik, akár nem, a szentesi Janó Gabikának paradicsomerdeje nőtt a kapott koktélparadicsom magokból. Persze, ehhez szükség volt a gondos ápolásra és a sok munkára, amit szülei útmutatása alapján Gabika végzett. Arról nem is beszélve, hogy a nyár folyamán rengeteg paradicsomot szüretelt.

Gabika paradicsompalántái

Janó Gabika kicsi fóliájában nagyon szépen fejlődnek a paradicsompalánták! Hatalmasra nőttek. és már termés is mutatkozik rajta.

Májusi eső aranyat ér!

A Szentesi Koszta József Ált. Isk. 1. osztályos tanulója, Labát Vivien kiskertjébe kihelyezett egy csapadékmérőt. Meglepődve tapasztalták, milyen sok csapadék hullott idén májusban. Vajon a májusi eső mindig aranyat ér?

A hívatlan vendég

Janó Gabika paradicsom palántái mellett feltűnt egy hívatlan vendég. A vízisikló szétnézett, aztán visszabújt oda, ahonnan jött.

Gabika Termése

Janó Gabika felszedte a retektermését. Láthatjuk, a kitartó munka meghozta eredményét!

Az első termés

Janó Gabika büszkén mutatja az első retket, melyet már el is lehet fogyasztani! A gondos munkának meg lett az eredménye!

Szépen fejlődnek a palánták

Janó Gabika szakszerűen elültetett paradicsompalántái szépen fejlődnek, nem sokára ki lehet ültetni.

Réka elvetette az estikéket

A szentesi Schwartz Réka az erkélyládába vetette el az estike magokat. Ha megfelelően gondozza, csodálatos illattal ajándékozza meg a családot nyári estéken!

Kikeltek a gondosan elültetett magok

A szentesi Janó Gabika gondosan elültetett paprika és paradicsom magjai az értő gondoskodásnak köszönhetően kikeltek. Most már csak meg kell várni, hogy akkorára nőjenek, hogy ki lehessen palántálni. A kinti kertben is előbújtak retekmagok.

Elvetettük a borsót is

A szentesi Janó Gabika március 24-én elvetette a borsót és a retket is helyrevetéssel. Először rónát húzott kapával, majd a földet megöntözte. Rászórta a vetőmagot, és laza földdel vékonyan betakarta. Most már csak jó idő kell, hogy mihamarabb kikeljenek!

Szentesen is elindult a munka!

A Szentesi Koszta József Ált. Isk.-ban is kiosztottuk a vetőmagcsomagokat, és el is indult a munka. Az 1.c osztályos Janó Gabika szüleivel vetette el a paradicsom vetőmagokat profi körülmények között az előnevelőbe. A habtálcákat megtöltötték tőzeggel, tömörítették, megöntözték, majd a magokat egyesével a hengerbe vetették, és a tálca tetejét letakarták tőzeggel. Ezután meleg helyre tették. Gondos locsolás mellett figyelik, mikor kelnek ki a kis magok!

Ádám borsószüretje

A Szentesi Koszta József Ált. Isk. 1. osztályos tanulója Pintér Ádám tavasszal időben elvetette a magokat. Gondosan ápolta, kapálta locsolta. Meg is lett a munka eredménye! Hétvégén leszüretelte a borsóültetvényét! Nézzétek, mennyi gyönyörű borsó egy büszke kisfiú kezében!

Az első szüret

A Szentesi Koszta József Ált. Isk. 3. osztályos tanulója Ágoston Máté időben elvetette a kapott magokat. Kiskertjét szépen gondozta, és meg is lett az eredménye! Hétvégén már a saját termesztésű retkeit ehette a zsíros kenyér mellé! Isteni volt! Megérte a sok munka!

Anna kiskertje

A Szentesi Koszta József Ált. Isk. 3. osztályos tanulója, Szörfi Anna is elvetette a kapott magokat. Szépen, gondosan ápolja kiskertjét. Mára már a borsó, a retek is szépen kibújt, és lassan szüretelni is lehet!

Bence kiskertje

A Szentesi Koszta József Ált. Isk. tanulója Mészáros Bence elvetette tavasszal a kapott magokat. Most már szépen kikeltek, kapálja, gondoskodik a veteményeséről.

Feket- Nagy Hanna kertje

A Szentesi Koszta József Ált. Isk. 3.b osztályos tanulója nagy lelkesedéssel gondozta tavasztól a kis kertjét. meg is lett az eredménye, mert a kukorica is szép nagyra nőtt. A termést leszedték, és édesanyja megfőzte.

Papp Kriszián szép kukoricatermése

A Szentesi Koszta József Ált. Isk. 4.a osztályos tanulójának igen szép lett a kukoricatermése. A nagy szárazság ellenére hatalmas csövek termettek. Ez azt mutatja, hogy Krisztián nagyon szépen gondozta kiskertjét, növényeit. Megérdemelte a finom főtt kukoricát!

Pásztor Joel kiskertje

Pásztor Joel a szentesi Koszta J. Ált. Isk. 1.c osztályos tanulója április első felében vetett retket,zöldborsót, kukoricát répát és hagymát. Veteményét szinte minden nap megnézte és izgalommal várta mikor lesz a kis magokból termés. Türelmének végül meglett a gyümölcse, megérett a retek és a zöldborsó is. Nagy örömmel húzta ki a földből a szép piros retkeket,melyekből ezután fogyasztott jó párat a vacsorához. A zöldborsót is inkább nyersen csemegézte. És nagyon boldog volt,hogy ő már termelt zöldségeket.

Vajda Csaba retektermése

A szentesi Koszta József Ált. Isk 1.c osztályos tanulója is felszedte a kiskertjében a retket. Jóízűen fogyasztotta a család zsíros kenyér mellé!

Bozóki Csenge felszedte a retektermését

A szentesi Koszta József Ált. Isk. 1.c osztályos tanulója Bozóki Csenge május 23-án felszedte a hónapos retek termését. A többi veteménye is szépen fejlődik, csak a kapor kapott az utóbbi időben több csapadékot, mint amennyi kellett volna.

Oldalak