SZOI Általános Iskolájának Arany János 1-4. évfolyama

Szentgotthárd
Vas

Blogok

Flóra a kertész

Anyukámmal és Apukámmal kijelöltünk egy kis részt az udvarunkban. Felástuk, megcsináltuk a barázdákat és elvetettem a magokat! Folyamatosan öntöztem, kapáltam és gyomláltam! Amint a képek is mutatják, nagyon lelkiissmeretesen és eredményesen dolgoztam a kiskertemben. Megszerettem a ketészkedést! Már alig várom, hogy megkostólhassam a zöldségeket és vihessek az osztálytársaimnak is belőlük!

Dominik kertészete

A Vesd bele magad program keretében kapott magok sorsáról szeretnék beszámolni nektek. A kapott magokat márciusban elültettem, melyekből legelőször a borsó majd a retek és a többi növény kelt ki. Az áprilisi fagyokkor nagyon izgultam, nehogy elfagyjanak a már kikelt növények. Naponta többször kimegyek a kertbe, hogy megcsodáljam a szépen zöldellő veteményesemet.

  2012. június 2. Amint azt láthatjátok gyönyörű a kertem! Egy érdekességet, azonban megosztanék veletek. A borsóm fehér virágai között találtam egyetlen lilát! Lefényképeztem. Csodálatos!

Valentina munkában...

Márciusban kaptuk az iskolában a vetőmagokat.

Otthon nagy izgalommal készítettük elő a földet. Anyukám segítségével ültettem el. Minden este nagy lelkesedéssel locsoltam. Néhány nap múlva a munkámnak   eredménye  lett. Először a retek bújt ki, majd a karalábé, borsó és a sárgarépa. Ha látogatóba jöttök, egy kis idő múlva már szüretelhetjük is a termést. 

2012. június 2. Hát látjátok! Itt a gondos munka eredménye!

 

Viktor kertje

Amikor meghallottam a "vesd bele magad" nevű programról, azonnal  tudtam, hogy én ezt akarom csinálni. Hazamentem és elújságoltam anyukámnak. Nagyon tetszett neki is , mert imád kertészkedni. Megbeszéltük, hogy belevágunk. Elültettük Édesanyámmal a magokat. Lelkesen járok ki a kertembe és várom az eredményt! A mostani képeken látszik, hogy örömmel öntözöm a veteményesemet!

Bogi kertje

 A mamám kertjében kaptam egy kis területet, ahova elültethettem a magocskáimat. Apa felásta a kertet, én pedig anya és a mama segítségével elültettem a magokat. A hétvégén ismét voltunk a kertemben és képzeljétek, kibújtak a földből a kis növények. Kikelt a répa, a borsó és a retek. Nagyon örülök a kis zöldségeknek!

Boti blogja

Berkenyés Botondnak hívnak. A szentgotthárdi Arany János általános iskolába járok. Az apukám benevezett a Vesd Bele Magad (VBM) mozgalomba. Nagyon tetszik. Apa, amikor hazahozta a kis dobozt, elolvastuk a kis kiadványt, majd az öt vetemény típus mindegyikének ültetési javaslatait.

A márciusi 15-i nemzeti ünnepen történő ültetés túl korai volt. Így a sárgarépa mag földbe juttatása elmaradt, de a másik 4 zöldség magvait a földbe juttattuk.

Ezek pedig: borsó, retek, karalábé és a hagyma.

Az ültetés munkafázisai a következőek sorrendben:

Bence is lelkesen dolgozik....

Márciusban kaptuk az iskolában a vetőmagokat.

Otthon nagy izgalommal készítettük elő a földet. Anyukám segítségével ültettem el. Minden este nagy lelkesedéssel locsoltam. Néhány nap múlva a munkámnak   eredménye  lett. Először a retek bújt ki, majd a karalábé, borsó és a sárgarépa. Ha látogatóba jöttök, egy kis idő múlva már szüretelhetjük is a termést.

Sok a munka a kertészetemben. Gyomlálás, kapálás, öntözés... De megéri!

Evelin is sikeres kertész!

 

 

 Már nagyon vártam, hogy kihajtsanak a magocskák. Íme az eredmény!

Dávid kertészete

  Márciusban Dávid is megnyitotta kertészetét. Elültette a magokat és türelmesen figyelte a növények fejlődését. A kiskertben mindig van munka. Gyomlálás, kapálás, öntözés. Ma végre esett az eső is.

  Sok minden történt azóta, hogy elültettem a magokat! De, a lényeg, hogy tegnapelőtt megkóstolhattuk a termésemet!

Esőre várva...

Mai napig hiába vártuk az esőt, pedig tudtuk, hogy nagy szüksége lenne rá a veteményünknek. Szülői segítséggel hozzájutottunk egy hordóhoz, amelyben a kert öntözéséhez elegendő víz elfér.

A hordót a szomszédos kertet művelő bácsi kútjából kapott vízből tudjuk feltölteni. Nagy lelkesedéssel álltunk neki a locsolásnak, kicsi azért a nadrágunkra, cipőnkre is jutott az öntözővízből.

Ültetünk a nagymamával

3 hete a nagymamám kertjében elültettük a magokat. Estére, a munka befejezése után nagyon elfáradtam. Sokkal jobban aludtam, mint szoktam.

Elkezdődtek a munkálatok

Miután megérkeztek iskolánkba a magok, ezt a szép napsütéses hétvégét választottuk az ültetésre. A szülők péntek délután előkészítették a talajt, hogy szombaton nekünk már "csak" el kelljen ültetni a magokat. Az egyik lelkes szülő rövid tájékoztatót tartott nekünk a kertészkedésről, majd kíváncsian nekiláttunk a munkának, melyet a helyi televízió is felvett.  Nagyon jól éreztük magunkat a friss levegőn, a szülőkkel való közös munka jó hangulatban telt. Ha az eső nem öntözi meg  vetésünket, a hét közepén kimegyünk a kertbe, hogy meglocsoljuk a veteményt.