SZZSI Árpád Fejedelem Tagiskola

Előszállás
Fejér

Blogok

7/8.osztály

Az előbbi karalábé leves alapanyagai.

A fényképen látható növények sok locsolást igényeltek az idei évben, hiszen nagyon nagy a szárazság. A karalábét többször is kellett permetezni, hisze, arról több gyermek is beszámolt, fehér "tetvek" lepték el a fejlődő növényt.

A fáradságos munka meghozta gyümölcsét, ezt bizonyítják a képek!

2.osztályosok

Sok kisgyermek kísérte szüleit a tankönyvosztásra, ahol elmeseélték, hogy szívesen foglalkoztak a növényekkel. De sajnos a szárasság és a változékony időjárás nem tett jót a kiskerteknek. Az elvetett növények közül szinte mindenkinek még a sárgarépa az, amit nem takarítottak be és tettek el télire.

Finom ételek készítése

A kiskertekben készült fotók mellett a gyerekek szívesen mesélnek az elkészített ételekről. A hetedikesek, mostmár nyolcadikosok besegítenek édesanyjuknak a konyhai teendőkben is.

Mellékelten egy nagyon finom karalábé leves fényképét láthatjuk, amelyet egy nyolcadik osztályos tanuló készített édesanyjával.

Képek

Sajnos sok képet nem tudok feltenni, mert nem tudom hogyan kell átméretezni. Megpróbálok segítséget kérni és akkor majd pótolom!!!

Július

Egyik tanítványomtól kaptam fotókat, amelyeket szeretnék megosztani, szépen bemutatja a növekedési fázisokat!!

A júliusi hónapban újabb jég és viharkár érte a kiskerteket Előszálláson. Ennek ellenére többen beszámoltak arról, hogy már felszedték a hagymát, amit szárítanak a napon és megpucolnak a szülőkkel, valamint nagyon szépen fejlődnek a karalábék, sárgarépák.

Ez a csodálatos tál retek, pedig idézi még nekünk a májust!

Irattartó készítés

A hetedik osztályosok miután elvetették a magokat, a dobozokból is szerettek  volna kreatív alkotást készíteni. Ezért úgy határoztunk, hogy irattarót készítünk a dobozokból.Nagyon kreatív alkotások születtek.

Az eredményeket, feljegyzéseket tudják a gyerekek itt tárolni, de persze sokan személyes iratukat raktározzák, hiszen nagyon megkedvelték az emblémát.

SZZSI Árpád Fejedelem Tagiskola 7.osztály

Nagy öröm érte kiskertészeimet, hiszen az elvetett magok lassan kibújnak a földből. Nagy örömmel tájékoztatanak, kinél kelt hamarabb a borsó, a retek.Nem is gondoltam, hogy a gyerekek és a szülők is ilyen lelkesek lesznek. Sokkal inkább magukénak érzik a családi kertet, s volt aki külön veteményest alakított ki magának. A dobozokból, amiket a magokhoz kaptunk,füzettartót készítettünk technika órán, így az embléma mindig emlékezeti őket erre a kalandra.