Táncsics Mihály Közoktatási Int. És Tehetségközpont Czina Sándor Tagintézmény

Orosháza
Békés

Blogok

Nyári szünetben is ..

A nyári szünetben is szívesen kertészkedik az orosházi Bálint Noémi, aki első alkalommal kapcsolódott be a programba. A növényei szépek, a friss kapor nagyon sok finomsághoz felhasználható!

Még a cica is segít!

Orosházán az Olajos testvérek gyakorlott "kiskertészeknek" számítanak, hiszen előző évben is részesei voltak a programnak. Az idén is nagy kedvvel fogtak neki a veteményezésnek. Még kedvenc cicájuk is besegített!

Hírt adtak rólunk!

A helyi sajtóban jelent meg a programról a következő hír:

http://oroscafe.hu/2013/04/27/belevetettek-magukat-czina-iskola/cikk/sgyongyi

Már csak a tavaszi idő hiányzik!

Iskolánkban az idén is nagy érdeklődéssel fogadták kisdiákjaink a Vesd bele magad!  programot.  A csomagokat még a tavaszi szünet előtt megkapták tanulóink, de sajnos az időjárás nem nagyon kedvez a tavaszi kerti munkáknak, ugyanis nálunk a tavaszi szünetben még a húsvéti nyuszi is hóból volt. Reméljük, hogy lassan megérkezik a jó idő Orosházára is, és a Czina iskola diákjai hozzáfoghatnak majd a veteményezéshez.

A munka öröme

Orosházán a Czina iskolából az 1. osztályos Gabika és a 4. osztályos Luca igen lelkel "kistermelőnek" bizonyult. Rendszeresn küldik a fényképes beszámolókat, Gabika még naplót is vezet az elvégzett munkáról. További sikeres kertészkedést, és persze jó étvágyat a beérett zöldségekhez!

Szorgos kezek

Feci kertjében szépen kikelt a vetemény. Kellemes időtöltés a jó levegőn a kapálgatás. Öröm látni, hogy fejlődik a borsó!

A Mészár gyerekek küldték

A gondosan előkészített talajba veteményeztek, meg is lett munkájuk eredménye. Szépen kikelt minden veteményük.

Az Olajos testvérek is elveteményeztek!

Az elmúlt időszak szárazsága miatt az Olajos család úgy döntött, hogy a veteményezéssel vár még egy keveset csapadékra várva. A hét végén meg is érkezett az eső, így nedves földbe tudták elszórni a magokat!

Napló is készül!

Orosházán az első osztályos Gabika készíti folyamatosan ezt a szép naplót az elvégzett munkálatokról.

Nagypapa segített!

Az orosházi Czina Sándor Tagintézmény 4. osztályos tanulójától a következő képek érkeztek. Ritának a papája segített elvetni a magokat.

Kikeltek ....

Nórika 3. osztályos és Feci 4. osztályos orosházi tanulóktól érkeztek a következő képek. A gyerekek örörmmel számoltak be arról, hogy a karalábé palánták milyen szépen fejlődnek.

Hírül adták Orosházán

A TMKIT Czina Sándor Tagintézményben folyó programról a helyi sajtó is beszámolt. A hír az alábbi linken elérhető:

http://oroshaza.szuperinfo.hu/wp-content/blogs.dir/36/files/2012/03/85.pdf

Gabika is elveteményezett!

Orosházán a Czina Sándor Tagintézmény első osztályos tanulója küldött friss képeket a munkájáról. Gondos gazdaként az igen száraz földbe elszórt magokat meg is öntözte. Reméljük szépen ki is fog kelni.

Folyik a munka Orosházán

Krisztián 4. osztályos tanuló, szülei segítségével végezte el a veteményezést. A család a szép, napsütéses hétvégén kellemesen elfáradt a munkában.

A programról megjelent hírek Orosházán

A helyi elektronikus médiában a következő helyeken érhető el a programról megjelent hír az orosházi TMKIT Czina Sándor Tagintézményről:

http://oroscafe.hu/2012/02/28/vesd-bele-magad-czina-iskola/cikk/sgyongyi

http://infooroshaza.hu/hir_olvas/permalink:megerkeztek-a-vetomagcsomagok-a-czina-iskolaba-2012-03-14-214200/

http://oroscafe.hu/2012/03/20/megerkezett-a-vetomag-indulhat-a-munka-czina-iskola/cikk/sgyongyi

Iskolánk honlapján a következő bejegyzések olvashatók:

http://czinaiskola.hu/hir.php?id=34

http://czinaiskola.hu/hir.php?id=35

Veteményezéssel telt a hétvége

Földbe kerültek a magok az első igazán szép tavaszi hétvégén. Luca szorgosan tevékenykedett, büszke lehet saját veteményes kertjére.

Átvettük a csomagokat!

A mai napon minden tanítványunk átvette a csomagokat, várjuk az igazi tavaszi időt, hogy belevethessük magunkat a munkába!

TMKIT Czina Sándor Tagintézmény

Orosháza