Tárkány-ETE Közös Fenntartású Általános Iskola és Óvoda

Tárkány
Komárom-Esztergom

Blogok

Luca kertje

Még a vakáció előtt ellátogattunk Horváth Lucáékhoz. Megnéztük a szépen gondozott kertjét és megkóstoltuk a borsót. Nagyon finom volt! Köszönjük Luca!

Bence kertje

A tárkányi 4. osztályosok a tanév utolsó napjaiban ellátogattak több osztálytársukhoz, aki részt vesz a "Vesd bele magad" programban, és megtekintették kis kertészeik birodalmát. Répási Bence természetesen a répáival büszkélkedett elsősorban, de szépen rendben tartott kiskertet láthattak nála a gyerekek. Csak így tovább Bence!

Balázs kertje

A tárkányi negyedik osztályosok a tanév utolsó napjaiban ellátogattak három osztálytársukhoz, hogy megnézzék azok kiskertjét. Kiss Balázs kertje nagyon szépen gondozott volt. A gyerekek megkóstolták a borsót, ami nagyon ízlett mindenkinek.

Újabb terméssel jelentkezünk

Zsédely Péter kiskertészünk veteményesében is szép, nagy, piros retek termett. A kishúga Anna is nagyon szereti. Tízóraira, uzsonnára szívesen fogyasztják, szendvicsüket ízesítik vele.

Balázs borsója

Nagyon szépen fejlődik a növény, már virágzik is. Hamarosan termést is hoz.

Balázs a kertben

Balázs karót ütött le a, hogy az ágyás határait megjelölje. Ugye milyen szépen nő már a kukoricája?

Balázs kertészkedik

A 4. osztályos tárkányi Kis Balázs képeket készített a kerti munkákról. Elsőként a szakszerű gereblyézést mutatta be.

Luca kertész

Horváth Luca kiskertészünk friss kaprot hozott a kertjéből. Azt mondta, hogy a tökfőzeléket fogják vele ízesíteni.

Luca első termései

Horváth Luca 4. osztályos kiskertész elhozta és megmutatta nekünk a kertjében termett retket. Szép termés!

Dorka és Kinga kertészkedik

Az elmúlt hetekben Dorka és Kinga elvetették a magokat. Azóta már szépen kikelt minden. A fotók a borsóvetésnél  készültek

Kikelet a vetemény

 A tárkányi kiskertészek mindannyian elvetették már a magokat. A jóidőnek köszönhetően már a retek és a borsó szépen kikelt. Most már kellene egy kis csapadék is a növényekre. Addig is öntözéssel pótoljuk a hiányzó esővizet.

Elkezdődött a munka

Kis kertészeink örömmel vetették bele magukat a kerttervezésbe. Jónéhányan már kiskertjüket is megcsinálhatták. Elvetették a borsót, hagymát, sárgarépát, retket, kaprot. A jó idő kedvez a magoknak. Reméljük hamarosan kikelnek!  Tárkányi Iskola

Elkezdődött a kertészkedés

Már nagyon vártuk a jó időt. Felástuk apukámmal a kertet. Utána elgereblyézük. Elvetettük a sárgarépát, borsót, retket, hagymát. Már nagyon várom, hogy kikeljenek a növények. Turó Anasztázia 4. osztály Tárkány

Ma végre nem esik az eső

Végre kisütött a nap. Bár a hőmérséklet még elég alacsony. Kimerészkedtem a kertbe, sajnos a talaj nagyon vizes. Remélem néhány nap múlva már megszárad a föld és elkezdhetjük előkészíteni a talajt a magok elvetéséhez. Horváth Luca Hanna 4. osztály

Hol marad már a tavasz?

Lassan április lesz és hó borít mindent. Kis kertészeink türelmetlenül várják már a tavaszt. A vetőmagokat nézegetik és tervezgetik, hogy milyen lesz majd a kiskert. Állandóan az időjárásról beszélgetnek, arról, hogy mikor lesz már kertészkedésre alkalmas az idő. Hol marad már az igazi tavasz?