Iskolakertek

Esőkután

A mindennapos locsolást, végre felváltotta a természet. A múlt héten, s ma reggel is esett végre az eső. A borsó majdnem minden osztály kertjében beérett, sőt néhol már el is fogyott. A retek is vajas kenyérre került. A palánták is kikerültek a kertbe.

Iskolakert

A Révfülöpi Ált. Isk. kiskertjében szorgalmasan dolgoznak a 6. osztályosok. A szorgos munkának köszönhetően üde zöldek a növényeik. Rendszeresen gyomtalanítják, és locsolják a kiskertet. Már nagyon várják, hogy virágba boruljon a borsó.

Elsőseink kertje

Az első osztály csodálatos kertekkel lepett meg minket, melyet a Rajzórán készítettek. A pályázatra választani sem tudtunk, így ide mindenki rajzát feljöttük!

Szárazság

Nem esett semmi eső a héten.Csak a szél fújt. Minden nap locsolni kellett. A retek szép nagy már, a borsó pedig virágzik. A paradicsomok, paprikák a Fagyos Szentek után leszek csak kiültetve.

Hidegfront előtt

Nagyon kevés eső esett ebben a hónapban. A gyerekek minden nap életvitel órák kertében meglocsolják a kertet. Reméljük, hogy a mai erős szél és hidegfront nem okoz kárt a növényekben. Nagyon szépen kikelt a borsó, retek, a virágmagok is. A palánták meg a poharakban várják a kiültetést.

Veteményezés a nagyiváni iskolában

Ismét elkezdődött a veteményezés, melyben most három osztály is részt vesz: az 1., 3., 5. osztály együtt kezdett hozzá a munkálatokhoz. A föld előkészítésében Géza bácsi és Józsi bácsi segített traktorral, így ránk már csak a veteményezés várt. Volt így is munkánk bőven, nézzétek ezeket a szép sorokat, melyekben már ott pihennek a borsók és a retkek!

Tavaszi szünet után

A szünetben szépen növekedtek a magok a földben. Így kibújt a borsó és a retek is. A paradicsom-, és paprikamagok poharakba ültetve állnak az ablakpárkányokon.

Csak néhány kép

A szünet előtt a nagyok még dolgoztak egy kicsit a kertekben. Kíváncsian várjuk mi lesz a kertekben a szünet után.

Oldalak