Kiskertészek

Átvettük a díjakat!

Nagy-nagy örömünkre szolgált, hogy iskolánk mindkét csoportja díjazásban részesült a "Kiskerti mesék" rajzpályázaton.... Lelkesen készülünk a folytatásra.

Laila és Lea "édenkertje"

Popovic Laila és Lea nagy lelkesedéssel dobták bele magukat ebbe a lehetőségbe és a nagymamájukkal izgatottan vetették el a magokat. A kezdeti lelkesedés időnként alábbhagyott, hiszen hosszú idő alatt nőnek ki a növények és a gyerekek is sokat voltak távol a nyáron. Ennek ellenére szerették nézni, figyelni, ahogy egy-egy növény felbukkant, beazonosítani melyikük melyik. Megfigyelték milyen egyéb nem várt növények keveredtek a nemes növények közé, kihúzták a gazokat. A naplóírás a szép és részletes napló ellenére sem volt az erősségük.

Fanni nyári beszámoló....

Fanni már az előző tanév végén is nagyon szépen dolgozott a kertben és a naplóján is...most szeptemberben leadta a kész, befejezett naplóját. Gyönyörködjünk együtt a kész műben...

Sarkadi Dorina 5.o. Hogyan telt a növények nyara?

Az estike szépen növekedett, és lila színű virága lett. A retket sajnos megette valami (nem én!!), így nem tudtuk megkóstolni. A borsó nagyon finom lett. A főzelék és a leves is ízlett az egész családnak. A paradicsomot nem annyira szeretem, de az idei nagyon finom volt. A paprikát nyersen ettük meg, de jó volt a paradicsomos töltött paprikába is. Jövőre is szívesen kertészkednék!

Benkő Noémi 5.o.

Nyáron sokat segítettem a kerti munkákban. Gyakran kellett öntözni és gyomlálni a palántákat, majd a kifejlődött növényeket. A paprikából és paradicsomból lecsót csináltunk, és megettük vacsira. A borsóból főzeléket és levest készítettünk. Én nyersen is sok borsót megettem, nagyon finom volt. A retek is nagyon ízlett. Sajnos nálunk az estike nem kelt ki, Így nem láttam, hogy milyen szép. Talán majd jövőre...

Szabó Ágnes 8.o.

Tavasszal legelőször a retket és a borsót vetettem el. Szorgosan öntözgettem őket. A paprikát és a paradicsomot ládába vetettük, majd amikor megfelelő méretű lett, kipalántáztuk. A retek hamar nagyra nőtt, és nagyon finom lett. Kétszer is vetettünk belőle, így sokáig fogyaszthattuk az ízletes és vitaminban gazdag zöldséget. A borsó is rekord gyorsasággal nőtt. Finom, édes borsószemek teremtek. Leszedtem, kifejtettem, megmostam, majd zacskóba tettem. Lefagyasztottuk, leves vagy főzelék lesz belőle. Az idén hihetetlenül sok paradicsomunk lett. A paprika is szépen beérett.

Horváth Anna 4.o. Kertészkedem

Március 28-án kezdtük el a kertészkedést. Elég szeles idő volt.

A munkánk gyümölcse, terméseink

A legügyesebb kiskertészeink veteményese, a jól megérdemelt munka termése. - Szabó Balázs - Fekete Anna - Szilvási Péter - Dudás Erik Miklós - Dudás Imre "Dudás Imike: Második kiskertem

Főkertész: Janisovszky Vanda 1.n osztály /2.rész

2. rész Kibújtak az első növények. Megállapítottuk, hogy a paradicsom sokkal ​gyorsabb és ügyesebb a paprikánál. Várjuk a további versenyzők felzárkózását.

Főkertész: Janisovszky Vanda 1.n osztály. /4.rész

Végre már megehettük az első retkeket. Nagymamával szemrevételeztük a többi növényt, de még a többi nem szüretképes. Az ablakban nevelt paradicsom és paprikapalántát kiültettük a kertbe. Sajnos a paprikához nem sok reményt fűzünk, mert elég kicsike és nem nagyon fejlődik, de hátha még magához tér a nagy melegben később. A lényeg, hogy legalább minden kikelt :).

Oldalak