Tereskei Általános Iskola

Tereske
Nógrád

Blogok

Borsószüret Tereskén

A szép napos, nyárias időben szépen megteltek a vetett borsónk hüvelyei. A retek után a borsó is beérett. Gyönyörű szemekkel mosolyognak a kifejtett zöldborsók. Mi lesz a sorsuk? Finom zöldséges francia salátát készítünk belőle. Mindannyiunk örömére és egészségére. Jó étvágyat! :-) Tereskei Iskolakertészek

Vetettünk, kapáltunk, aratunk!:-)

A magocskák elvetése után, kis falunkban Tereskén is hullott jótékony csapadék a földekre. A kikelt növényeink mellett sok gyomnövény is hajtott, pedig azt nem ültettünk egy szemet sem. :-) Tanító bácsink irányításával kigyomláltuk és megkapálgattuk kis iskolakertünket. A mai napon már néhány csomó egészséges piros hónapos retket "arattunk". Nem voltak olyan nagyok, mint a mesebeli nagyapó répája, mi könnyedén ki tudtuk húzni a földből. Nagyon örültünk neki, és egy kis "mosdatás" után jóízűen megettük. 3. osztály tanulói Tereske

Tereskén is vetettünk

VESD BELE MAGAD!

Iskolánk alsó tagozatos tanulói részt vesznek a „Vesd bele magad!” programban. Az Igazgató néni megigényelte a vetőmagokat, amit márciusban meg is kaptunk.

 Több tanulónk vállalta, hogy otthon elülteti, majd gondozza, nevelgeti a kikelt növényeket. A fennmaradó magokat az iskola gyakorlókertjében ültettük el.

Veteményezés a tereskei iskolakertben

Veteményezés

Gazdák felajánlásával vetőmagokat kaptunk. A csomagban borsó, sárgarépa, retek, vöröshagyma, kapor, kukorica magok voltak. Ezeket az iskola gyakorlókertjében fogjuk elültetni.

Végre belevetettük magunkat!

A hosszan tartó tél miatt sokáig nem tudtunk veteményezni, sőt, a talaj ásása sem sikerült. Április közepéig csak az időjárást és a csapadékot néztük. A hazavitt vetőmagot folyamatosan vetjük.

A Margaréta Gyermekotthon diákjai már április 3. hétvégéjén ástak és elvetették a kapott magvak egy részét. Végre kinn a szabadban a munka öröme!

Orosházi Vencelné