TMKIT Vörösmarty Mihály Tagintézmény - Rákóczi Telep

Orosháza
Békés

Blogok

TMKIT Arni kertje, képes napló II.

A munkálatok folyamatosak voltak sokat dolgozott a mi kis tanuló legénykénk. Az eredmény nem maradt el azóta már a finom zöldborsó levest a család elfogyasztotta és a vacsora mellé a retek került terítékre.

TMKIT-Rátócitelepi Tagintézmény Bacsa József 5.d

A felsős tanulók is aktívan kertészkednek.Sok termést szüreteltek már, jellemzően a retek és a zöldborsó mindenhol sikeresen megtermett. sajnos a mostani időjárás nem a legkedvezőbb, de reméljük további betakarításra is lesz lehetőség.

TMKIT-Rátócitelepi Tagintézmény

Az első terméseket fogyasztjuk! Nagyon finom retek termett, csak a lányok kicsit erősnek találták.

TMKIT- Rákóczitelepi Tagintézmény

Iskolánk első alkalommal vesz részt a "Vesd bele magad!" programba. Nagyon örülünk a lehetőségnek. A csomagok kiosztására március 15.-i ünnepség után került sor. Most már csak a jó időt várjuk :-)

TMKIT-Rákóczitelepi Tagintézmény Orosháza Ella Vivien 2.d

Nekünk nincs kertünk, de nagyon szerettem volna én is kertészkedni és ültetni, ezért kértem a tanító nénit hogy én is kaphassak a vetőmagból. Nagyon örültem a lehetőségnek. Én cserépbe ültettem el a magokat. Nekem a kukorica kelt ki legelőször, kétnaponta locsolgattam. Az osztálytársaim is figyelték a magocskám kibújását, mivel ők még nem tudtak ültetni a sok eső miatt.

TMKIT-Rákoczitelepi Tagintézmény Orosháza

Az iskola udvarára kihelyeztük a csapadékmérőt, nem volt egyszerű megtalálni a legmegfelelőbb helyet, de sok ötlet után a pályát választottuk ahol az iskola minden tanulója nyomon tudja követni a csapadék mennyiségét. Jó magasra lett téve, hogy baj ne érje, ezért a tanító nénink segítségével szoktuk a lehullott csapadékot kiönteni belőle miután feljegyeztük a mért értéket.

TMKIT-Rákoczitelepi Tagintézmény Orosháza Rajki Alida 2.d, Molnár Tímea 2.d

A sok eső miatta vetőmagokat csak képzeletben tudtuk elültetni, ezért rajzot készítettünk hogy hogyan is nézne ki a mi kis kertünk.