Turai Hevesy György Ált.Isk.

Tura
Pest

Blogok

Sztruhár Gréta kertjében

Elültettük márciusban, most virágzik borsó, kikelt a koktélparadicsom és a retek. Sajnos paprikánk, estikénk nincs,vagy még nem bújt ki.

Ludányi László 1. A. osztályos tanuló „Vesd bele magad” naplója

Miután megkaptam a csomagot, nagy örömmel láttunk neki Apukámmal a magok elültetésének. Mivel még hideg volt kint, ezért a konyha ablak párkányára helyeztük el a cserepeket, amelyekre rá írta Apukám, hogy melyikbe mit ültettünk. Minden reggel meglocsoltam és nagyon vártuk, hogy kihajtsanak az első magok. A borsót már rögtön kintre ültettük, ami nagyon hamar kihajtott és már szépen virágzik és megjelentek az első csövek is rajta. A múlt héten már kiültettük a paradicsom és paprika palántákat a Nagymamám kertjébe.

Az első ültetőnk!

A Turai Hevesy György Általános Iskolában Tóth-Sebes Csanád kezdte el elsőként a kertészkedést. A paprika és paradicsom magokat ládába ültette, hogy a fagyos napok alatt biztonsággal kikelhessenek és erősödjenek a palánták.

Domi és a termés

Bár a nyár gyorsan elszaladt és elég rövidnek tűnt, teendőben azonban nem volt hiány! A munkának meg is lett a gyümölcse! A kapor kivételével minden növényünk szépen termett. Dominik nagyon élvezte a nagy melegben az öntözést, de kivette a részétét minden egyéb munkából is, ahogy azt a mellékelt képek is mutatják! A retket és a kukoricát, valamint a zöldborsót már el is fogyasztottuk! :-) A répából és a hagymából viszont még mindig tudunk falatozni. Köszönjük a lehetőséget! Dominik Mariann

Beérett a termés

Üzenetet kaptunk Matvejeva Melisszától! "A kertem termése be van takarítva."

Beérett a borsó

Szép nagy szemű borsónk termett! Finom lett a retek is! Hevesy György Általános Iskola, Tura Matvejeva Melissza 2. a

Nagy Beni kertjében

A turai Hevesy György Általános Iskola 3.c osztályába járok. Szívesen vagyok a levegőn, idén belefogtam a kertészkedésbe. finom lett a retek, és lassan szedhetem a borsót is!

Barsi Misi kertje

A mostani esős időjárás kedvezett a növényeknek ,de már ők is várják a napsütést. A retket már megettük nagyon szép és finom volt. A borsót is csipegetjük nemsokára azt is leszedhetjük.Szépen fejlődik minden növény. Barsi Misi

Szani ültet

Szaniszló képeit egy kicsit később kaptuk, de mindenképp szerette volna megmutatni, hogyan ültette el a borsót.

Menyhért Zsuzsiék már eszik a retket!

Zsuzsiéknál már asztalra került a retek, finom lett! Virágzik a borsó. Sok kép helyett egy kollázs, melyen együtt láthatóak a vetemény növényei!

Meliszka kertje

Én kis kertész leány vagyok!

Matvejeva Melissza 2 a. - Tura, Hevesy György Általános Iskola

Kornél elültette

Villányi Kornélnak hívnak. A szüleim segítségével én is elültettem az iskolából kapott vetőmagokat. Nagyon élveztem és örülök, hogy saját növényeket nevelhetek, már alig várom, hogy megnőljenek, mert imádom a friss borsót! Tura - Hevesy György Általános Iskola

Lakatos Roland veteményez

Már kibújt a retek! Tura - Hevesy György Általános Iskola 2.a

Levente testvérével ültetett

A kép még a téli tavasz idején készült, mára lekerült a nagykabát, s már zöldül az elveteményezett retek, borsó. Kuti Levente 4.d osztály Tura - Hevesy György Általános Iskola

Dominik kertje

A hét végén elültettük a kukoricát, a borsót és a kaprot! A többi magot a jövő héten tervezzük elvetni. Már izgatottan várjuk az eredményeket mindketten!

Barsi Misi bejegyzése

Barsi Mihálynak hívnak Turán a Hevesy György Általános Iskola 1.d osztályos tanulója vagyok. Nagyon örültem mikor a tanító nénitől március közepén megkaptam a vetőmag csomagot, de sajnos az időjárás nem kedvezett a korai elvetéshez ezért csak április első hétvégéjén került sor a hagyma és a sárgarépa elvetéséhez. Egy héttel később a borsót,a kaprot és a retket is el tudtam vetni . Ma már a kukorica is a földben van. Szépen növekednek a gondos locsolásnak köszönhetően. Íme egy kép az eddigi munkámról:

Tavaszi napsugár

Olyan türelmetlenül vártuk a tavaszt, hogy már előre, cserepekbe és dobozba ültettünk a magokból. Már ki is kelt néhány. Remélem a héten végre a kerti veteményesbe is ültethetek.

Gólya Balázs - Tura

Oldalak