Vajda Péter Intézmény Általános Iskola

Szarvas
Békés

Blogok

Patrik így dolgozott a kiskertjében

Pekárik Patrik 8.a osztályos tanuló

Tavasszal a felásott kertet elgereblyéztük szüleimmel a rögök miatt. Sorokat húztunk, majd beleszórtam a magokat. Ezt be kellett gereblyézni és utána minden nap locsoltam. Öt hét múlva kihúztam a gyomot. Újra locsolás következett. Rá két hétre megritkítottam és megint locsoltam. A retek már meg is nőtt nagyra. Így néz ki most a veteményes kertünk.

Répás Robi és a cica

Koncz Dóra 3. a osztály

  A Répás család elvetette tavasszal a magokat. Szép napos idő volt. Az apuka előre elkészítette a helyet a növényeknek. Ott volt Répás Robi, apukája Répás Rezső és anyukája Répásné Hagyma Helga.

Lestyán Erika (6.a) és a kertje

Mi anyuékkal vetettük el a magokat. Naponta locsoljuk. Minden szépen kisorolt, csak a retket kellett újravetni. A borsó a legszebb azután a hagyma. A karalábét április 13-n vetettük el. Nagyon szép, ahogy sorban vannak a kertben a növények.

A veteményeskert

Tusjak Enikő 3. a osztály

  Magas Pál és nagypapája úgy döntöttek, hogy veteményest csinálnak. Fölásták a kertet és vártak egy napot az ültetéssel.

Másnap elvetették a magokat, meglocsolták. Nagyon élvezték a közös munkát, büszkék voltak a kertre. Már csak várni kellett, hogy kibújjanak a zöldségek.

Meg is lett az eredménye a munkájuknak, két hét múlva elkezdtek kibújni a magok. Magas Pál és a nagypapa büszkék voltak eredményes munkájukra.