Vári Emil Társulási Általános Iskola

Kisvárda
Szabolcs-Szatmár-Bereg

Blogok

Vivi további képei

Szépen megnőttek a növények. A retket elfogyasztottuk,a borsót is megkóstoltuk. A hagyma és a sárgarépa még fejlődésben vannak. Ezek is szépen nőnek a rendszeres locsolásnak köszönhetően.

Szabi kertész

Balogh Szabolcs vagyok, 3. osztályos tanuló. (Kisvárda, Váry E. Ált. isk) Ez az első kertünk, nem csak nekem, hanem a családomnak is. Bár apukám almatermesztéssel foglalkozik, de konyhakertünk még nem volt. Sikerült egy kis helyet apukámtól kikunyerálni a kertből, mert kell neki a terület hogy a traktorokkal, permetezőkkel mozogni tudjon. Az erre szánt terület nagyon gazos, lomos volt, de sikerült rendbe rakni, hogy alkalmas legyen a művelésre. Anyával gereblyéztünk, ástunk, veteményeztünk. Esténként locsoltunk, és örömmel láttam, hogy minden kezdett kikelni.

Írisz kertje

Írisz képekkel illusztrálja a vetési folyamatot. Izgatottan várja a végeredményt.

Bátyi Ádám nekikezd

Ádám még csak most kezdte el, de annál nagyobb a lelkesedés. Az első csírázás után nagyon megkedvelte a gazdálkodást.

A türelmetlen kiskertész

Idén hosszú volt a tél. Alig vártam, hogy felszáradjon a föld és vethessem elfelé a magvakat. Mivel jelentkeztem a Vesd bele magad programba, amely arról szól, hogy különböző magvakat el kell ültetni és gondozni kell. Alig vártam, hogy haza érjek és belekezdjek a munkába. Nagyon örültem a programnak és elhatároztam, hogy jövőre is kertészkedek. Kurucz Máté 4.b

János kertészkedése

2013.05.20.-án a kikelt növényeket lefotóztam, meglocsoltam és kigyomláltam.

Juhász Balázs beleveti

Balázs már meg is ízlelhette munkája gyümölcsét. Jelen esetben zöldségét. Nagyon ízlett neki a saját termése. Izgatottan várja a többit.

Szabó Vivien képei

Szabó Vivien, már egészen jól halad a kis veteményével.

Vince a humoros kertész

Dolhai Vince az alábbi humoros képekkel szemlélteti a kis veteményezést.

Lili is belevág

Vajda Liliána a 3/b.-ből is becsatlakozott a csapatba. A fotók április 20-án készültek, a veteményezés simán ment, napsütésben és mosolyban nem volt hiány (egyik jobban ragyog mint a másik), amint lehet is látni. Mama segített a sorokat meghúzni, mint mondtam a pánsíp-elven alapulva veteményeztünk. Várjuk a zöldellő eredményt.

Halász Dániel a saját bírtokán

Dani, 3. osztályos tanuló saját kis bírtokkal rendelkezik. Alaposan megfertőzte a gazdálkodás szele.

A Váris kiskertészek

A Vári Emil Társulási Általános Iskolában 50 kis kertész várta nagy izgalommal, hogy megkapja vetőmagjait. Néhányan közülük lakótelepen laknak, de ez sem tántorította el őket a veteményezés élményétől. Erkélyeken, nagymama kiskertjében, saját kis birtokon kezdődtek el a tavaszi munkálatok. Alig várják, hogy az általuk termelt növényekből készült zöldségfélékkel lepjék meg családtagjaikat. Kívánjuk nekik, hogy ez a lendület végig megmaradjon. Lelkesedésüket az alábbi Blogbejegyzések tanúsítják.