Zákányszéki Általános Iskola és Alapf. Műv.okt. Int.

Zákányszék
Csongrád

Blogok

Tarkó Balázs 3.a osztály Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Balázs kerjében szépen növekednek a kis növények. A jó feltételeket biztosította a gereblyézéssel, kapálással, öntözéssel. Meg is lett munkájának eredménye: hatalmasra nőtt a borsója.

Varga Dávid 1. osztály Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Dávid Kristóffal és Veronikával együtt dolgoztak a veteményeskertben. Anyukájuk és apukájuk segítették őket ebben. A Dávid által készített rajzokon szépen látszanak a megtermelt zöldségfélék.

Börcsök Zsolt (1.osztály) - Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Az anyukám és apukám segítségével 2012 03 18.-án elvetettem a magokat.Szépen ki is keltek,még az a pár fagyos reggel sem okozott gondot.A répából már a levesbe is került,viszont a borsó nem jut el a fazékig,mert elfogy.A gyomlálásba és a locsolásba a mama is nagyon sokat segít.Ilyen az én kis veteményeskertem.

                  2012 06 07   Börcsök Zsolt Zsoci

Sebők Boglárka (3.b) és Sebők Balázs (5.osztály) - Zákányszépki Általános Iskola és AMI

A Sebők gyerekek már ismerték szüleik révén a gereblyézés, vetés, gyomlálás és kapálás munkafolyamatát, hiszen nap mint nap segítenek nekik. A Vesd bele magad akció révén ők is kipróbálhatták magukat gazdaként. Hogy mennyire tetszett ez nekik, döntsék el Önök a képek alapján!

Balla Vivienn (2.osztály) - Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy magokat ültethettünk e program révén. A retek magok úgy gondolom, hogy jó gazdára találtak. Már az ültetésnél is odafigyeltünk rájuk, s amikor megettük őket, élveztük munkánk gyümölcsét. A borsót Vivi látható megelégedettséggel fejti, és falja.

Köszönjük a magokat!

Szűcs Dusán (1.osztály)- Zákányszéki Általános Iskola és AMI

A kis karalábé magok egy-egy tápkockába kerültek Dusánéknál, ahol nagyon jól érezték magukat, mert hamarosan ki kellett őket ültetni.

A sárgarépa is jó termőhelyet kapott, hiszen a levelei is hatalamasak már. Dusi már tudja, hogy mekkora répák rejtőznek alatta, hiszen sokat megevett már belőlük.

A hagymák is nagyra nőttek.

Dusi-gazda boldogan mosolyog a fényképezőgépbe veteményeivel a háttérben.

Daka Bence (4.osztály) és Daka Lucia (7.osztály) - Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Ahogy megkaptuk a magokat, el is kezdtük a föld művelését. Apa és Tata is besegített a munkában. Gereblyéznünk is kellett. A vetés pontosságára Mama is felügyelt. Hamarosan zöldelltek a sorok. Az eredményt Bence kezében láthatjátok egy retek "személyében". Anyu fényképezte az egész munkafolyamatot.

Folyt. köv...

Bazán Botond 3.a osztály Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Vesd Bele Magad
 
Bazán Botond:  Az én veteményes kertem
 
Az iskolába kaptam egy doboznyi vetőmagott amit otthon majd szépen elvetek
Március elején apa felásozta a kertet,majd segítségével elvetettük a borsót,répát,vöröshagymát retket,karalábot.
A vetés után megöntöztem a kertet,hogy a magok kicsírázanak.
Pár nap múlva megnéztem és már csíráztak a magok.
Most kell figyelni rá, hogy nedves legyen a talaj mert csak így kel ki a

Dobó Bianka 1.osztály Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Bianka  büszkén áll szülei és saját kertjének határán.

A testvérei is aktívan kiveszik a részüket a munkából. Barbara figyelmesen hallgatja Bianka utasításait  a gyomlálásra vonatkozóan. Gergely inkább a mikroszórók szerelését választja.

Kovács -Tanács Kitti 6.osztály Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Szemet gyönyörködtetőek Kitti kertjének termései.   A képeken látszik kis kertészünk szerető gondoskodása, amelyet  a növények gazdag terméssel háláltak meg. Biztosan nagyon édes és finom volt a borsó,hiszen láthatóan élvezettel falja a kis gazda.

Varga Nikoletta 3.b osztály Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Niki is sokat kertészkedett a kis kertjében. Mivel nem volt lehetősége lefényképezni , ezért lerajzolta, hogyan is néz ki.

Gyuris Kevin 1.o. Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Kevin március közepén elvetette a magokat. Anyukája segítségével fátyolfóliát terített rá . Az érdekesség kedvéért kísérleteztek: csak az egyik részét vonták be fátyollal. Sajnos, túl jól sikerült  a próba, mert a tavaszi fagyok megtizedelték a növénykéket.

De a gyomnövények ezt is túlélték és Kevinnek bőven akadt dolga. Jól dolgozott és szinte hallhatjuk a kérdését: Na, hogy tetszik az első retkem?

A borsó is szépen növögetett, már szedi is. Hmmmm! Apának is nagyon ízlett a belőle főzött leves.

Vass Dávid 2.o. Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Dávidék kertjében hatalmas retkek teremtek, ami külön jó is neki, hiszen nagyon szereti a zöldségféléket.

Papp Dávid 3.b o. Zákányszéki Általános Iskola és AMI

Dávid is örömmel végezte a kertészkedés feladatait. Igaz, kicsit mini minden a rajzán, de higgyék el, a termései annál nagyobbak !

Oldalak