Zrínyi Miklós Általános Iskola

Murakeresztúr
Zala

Blogok

Iskolakert02

Kertünk gyorsan gazosodott a sok csapadék miatt. Folyamatosan gyomláltunk.

Iskolakert01

Március közepén kezdtük el a kert előkészítését, elvetettük a magokat.

Gergely kertje 2

A szépen megnőtt kaporra nagyon büszkék vagyunk, mert sokoldalúan használhatjuk fel. A mellékelt képek csak egy részét képezik a felhasználásának. Sütöttünk pogácsát, uborka eltevéséhez is használtuk, valamint mártás is készült belőle. A csemegekukorica ideje is eljött és kb. 20 cső kukoricát fogunk tudni megfőzni. Természetesen ebben a rekkenő hőségben nem feledkeztünk meg a növények öntözéséről sem. Rada Gergely

Dominik kertje 4

A képen a hagyma látható Dominik kertjéből. Pókecz Dominik

Balázs kertje 3

2013.06.10-én fényképeztünk újra. Itt már a retek elfogyott. A cukorborsó kb. 40-50 cm magas volt 06.10-én. A sárgarépa meg a zöldség is szép lett kb. 20 cm. A kukorica is elérte már az egy métert. 2013.06.28-án leszedtük a cukorborsót, kb. 1 kilogramm lett belőle. A kukorica 06.28-án már kb. 130 cm. Egyenlőre ennyit tudok küldeni, de nemsokára küldöm az újabb képet. Szabó Balázs

Balázs kertje 2

2013.05.16-án már kikeltek a magok. Itt már a retek, cukorborsó, kukorica kb. 10cm magas volt. A zöldség, a sárgarépa és a hagyma kb. 4-5 cm ilyenkor. A kapor sajnos nem kelt ki. 2013.05.20-án már ettünk a retekből, ami nagyon finom volt. Szabó Balázs

Dominik kertje 3.

Dominik növényei szépen fejlődnek, amit jól mutatnak a képek is. Látható az első kukorica termés és a hagyma.

Balázs kertje 01

Szabó Balázs vagyok. 2013.04.21-én elültettük a kertet. Az egész család kivette a részét az ültetésből.

Nóri és Zsófi kertje 3

Ezek a képek július 10-én készültek. A csemege kukorica itt már kb. 1 méteres. 1-2 db-nál már megjelent a címer is. A hagyma továbbra is elég visszamaradt. A kapor már szépen virágzik. Talán egy kicsit sok is lett belőle. Kb. 80 cm magas. A zöldség és a sárgarépa nagyon szép, kb. 30 cm magas mindkettő. Még nem szedtek belőle. Már biztos van benne levesbe való is - írta a lányok édesanyja. Retek meg cukorborsó már nincs a kertben.

Barni kertje 3

A kukorica magassága kb.180 cm. Minden száron 2 cső kukorica termés van. A hagymafejek szépen vastagszanak, már 3 centiméteresek. A sárgarépák gyökere 2 centiméteresre vastagodtak. Már többször húztunk ki belőle. Nagyon édes és finom. A kapor nagyon magasra megnőtt és olyan nagy és nehéz virágai voltak, hogy a szél eldöntötte őket. Ha nem esik az eső, minden második nap öntözök. Szalai János Barnabás 4. osztály

Nóri és Zsófi kertje 2

Ezek a képek 06.17-én készültek. Itt már a retekből nem sok van, mert a nagyja elfogyott. A cukorborsó kb. 30 cm-es volt és virágzott, sőt már megjelentek a hüvelyek is rajta. A zöldség, a sárgarépa nagyon szép lett kb. 12-15 cm. A hagyma elég hiányos. A csemege kukorica kb. 20-25 cm ilyenkor. A kapor messze kimagaslik a zöldségekből. 06.22-én már szedtünk a cukorborsóból egy főzetre valót. Ez volt kb. a termés fele. A hüvelyek kb. 8-10 cm hosszúak voltak. Június 30-án már kiszedtük az egészet, nehogy elöregedjen.

Nóri és Zsófi kertje

Nóri és Zsófi ikrek, most voltak első osztályosok. 2 csomag vetőmagot kaptak az iskolában. Május elsején vetették el a magokat. A kertről az első képek május 26-án készültek. Itt már minden kibújt. A kukorica kb. 8 cm volt. A cukorborsóból sajnos csak fél ágyás kelt ki. A zöldség, a kapor és a sárgarépa itt már kb. 4-5 cm volt. A hagyma elég hiányosan kelt ki. Kapor viszont lett bőven. Május végére már szép és ehető lett a retek. Nagyon sok volt belőle, 2-3 cm átmérőjű volt többsége. Mindenkinek nagyon ízlett. Finom, ropogós volt.

Dominik kertje 2

A képek Dominik kertjében készültek. A kukorica jó magas már. A hagyma is növekszik. A kapor már szép nagy. Össze is kellett kötni. Az egyik képen a sárgarépa zöldje látható, minden este megöntözöm. Látható az első sárgarépa termés.(írta Dominik)

Dominik kertje 1

Pókecz Dominik vagyok a murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskolából. Sajnos az anyukámnak elfelejtettem odaadni az email címet és ez által lemaradtam a retek növekedéséről. De amiről sikerült most képet készíteni, elküldjük. A cukorborsó szépen zöldell. Ez a cukorborsótermés egy része. Kb. 20 dkg volt összesen.

Barni kertje 2

Beérett a borsó. Nagyon nagy szemű lett a termés, amit le is szedtem. A sárgarépa szépen vastagszik, 10 cm hosszú. A vöröshagymát szétpalántoltam, fejlődik. A kapor nagyon magas és virágzik, 105 cm. A kukorica szépen fejlődik, remélem hamarosan hozza a termést, 172 cm magas. Szalai János Barnabás 2. o.

Gergely kertje

Először a hónapos retek vált fogyaszthatóvá, aminek nagyon örültünk, mert szép volt és finom. Az össz darabszáma: 72 db lett, az átmérője pedig átlagosan 6 cm. A retket a zöldborsó követte. Sajnos nem kelt ki minden szeme, de így is kb. 50 dkg lett a végeredménye. A kapor is nagyon szép és a felhasználása most aktuális. Rada Gergely

Márk kertje 2

Ezeken a képeken a borsó szüret eredménye és a belőle készült ebéd látható. A termés mennyisége nem volt számottevő, viszont a minősége: zsengeség édesség és fejthetőség már helyén volt. A vásárolt vetőmagot két héttel előbb vetettük el és még most sem szedhettünk belőle. Jövőre a kapott vetőmag fajtát fogjuk keresni és termeszteni, mert nagyon meg voltunk vele elégedve.(Márk anyukája írta)

Márk kertje 1

A képeken a tavaszi előkészületek és a magok elvetése láthatóak.

Bence kertje

A második osztályos Bence nagyon szorgalmasan gondozza kertjét. Gyönyörűek, tiszták a sorok, s a képeken is jól látszik, hogy a beért termés érdemes a fogyasztásra.

Iskolakert

Nagyon sok eső esett. Kertünk többszöri gyomlálás mellett is nagyon gazosodott. Június 15-vel véget ért a tanítás, de néhány gyerek a szünetben is eljött az iskola kertjét kigyomlálni.

Oldalak